Κρατούμενοι κατασκεύασαν PCs και συνδέθηκαν στο δίκτυο της φυλακής για παρανομίες

Advertisement

Στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Prison Break, ο ιδιοφυής Michael Scofield παιδευόταν με οτιδήποτε μπορούσε να τον βοηθήσει για να αποδράσει από τη φυλακή, αλλά ποτέ δεν τον είδαμε να κατασκευάζει έναν κανονικό υπολογιστή (όχι μέχρι σήμερα τουλάχιστον…) για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.

Η ιστορία που μας έρχεται, όμως, από το Marion Correctional Institution του Ohio ίσως αποτελέσει έμπνευση για τους σεναριογράφους σε κάποια μελλοντική σεζόν, ενώ σίγουρα θα πρέπει να ωθήσει τα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ για να προσλάβουν άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για τον τομέα IT.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Tripwire, δύο κρατούμενοι είχαν καταφέρει να κατασκευάσουν δύο πλήρως λειτουργικά PCs κλέβοντας εξαρτήματα από την αίθουσα εκπαίδευσης και χωρίς να τους παίρνουν είδηση οι φύλακες, παρά τους ελέγχους.

Advertisement

Είχαν κρύψει τα PCs πίσω από ένα κόντρα πλακέ και μάλιστα είχαν συνδεθεί στο δίκτυο της φυλακής για να σερφάρουν στο Internet, να κατεβάζουν προγράμματα, να παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό, αλλά και να διαβάζουν οδηγούς για την κατασκευή εκρηκτικών και ναρκωτικών, την κλοπή ταυτότητας και άλλες παρανομίες.

Πως τους έπιασαν;

Οι κρατούμενοι έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους μέχρι τη στιγμή που έφτασε ένα φαινομενικά ακίνδυνο email στο προσωπικό IT της φυλακής.

Το email ενημέρωνε ότι ένας από τους υπολογιστές του δικτύου είχε ξεπεράσει το ημερήσιο όριο κατανάλωσης δεδομένων.

Advertisement

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής, όμως, ανήκε σε κάποιον που τον χρησιμοποιούσε από Δευτέρα έως Πέμπτη και το ενημερωτικό email είχε αποσταλεί την Παρασκευή.

Μετά από δύο εβδομάδες, έφτασε νέα ειδοποίηση για κάποιον υπολογιστή που επιχειρούσε να βρει πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες και από τον έλεγχο προέκυψε ότι δεν βρίσκεται μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης.

Τελικά, ένας από τους εργαζόμενους στο τμήμα IT βρήκε ένα “μυστηριώδες” καλώδιο και το ακολούθησε για να ανακαλύψει τους δύο κρυμμένους υπολογιστές.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν από δύο χρόνια, αλλά αποκαλύφθηκαν μόλις χτες…

hidden-prison-network

πηγη:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement