Το Facebook μπαίνει στο χώρο της Επαυξημένης Πραγματικότητας

Advertisement

Στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και -κυρίως- της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) μπαίνει δυναμικά το Facebook, όπως ανακοίνωσε στο συνέδριο για προγραμματιστές ο ίδιος ο δημιουργός της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Εξηγώντας γιατί το Facebook έχει «κλέψει» λειτουργίες από το Snapchat για τις εφαρμογές του (Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp), ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι στόχος του στο άμεσο μέλλον είναι η κάμερα (του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου) να γίνει «η πρώτη πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας».

Εξήγησε, δε, ότι το Facebook θέλει οι χρήστες του να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους εφέ, μάσκες, και πλαίσια και να μεταμορφώνουν απλά αντικείμενα μέσα από την κάμερα της συσκευής τους.

Advertisement

Θέλοντας να δείξει τι εννοεί, ο Ζούκερμπεργκ έδειξε ένα δισδιάστατο δωμάτιο που είχε γεμίσει με εικονικές μπάλες και μεταμόρφωσε ένα τραπεζάκι για πρωινό, προσθέτοντας… καρχαρίες!

Πέραν της διασκέδασης που η επαυξημένη πραγματικότητα προσφέρει, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι θα μπορεί να είναι και χρήσιμη, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες σε ένα χώρο.

«Είμαστε συγκλονισμένοι» για το φόνο στο Facebook

Advertisement

Στο περιθώριο των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στο Facebook, ο Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε και στο περιστατικό του φόνου που μεταδόθηκε ζωντανά στην πλατφόρμα.

«Η καρδιά μας είναι με την οικογένεια του Ρόμπερτ Γκόντουιν», του 74χρονου θύματος, είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά και θα συνεχίσουμε να κάνουν ό,τι μπορούμε για να αποτρέπουμε τέτοιες τραγωδίες», προσέθεσε.

πηγη:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement