GP στη Νέα Υόρκη θέλουν οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1

Advertisement

Με το καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 να αναμένεται να επεκταθεί στα 21 Grand Prix, θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω «εισόδους» σε αυτό.

Η Γερμανία επιστρέφει του χρόνου στο πρόγραμμα, η Γαλλία το ίδιο αντικαθιστώντας τη Μαλαισία αλλά τι γίνεται πιο μετά;

Σύμφωνα με το γερμανικό AMuS, οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ, η Liberty Media, θέλει να «κατακτήσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Advertisement

Αυτό το πλάνο περιλαμβάνει περισσότερους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ποιος ιδανικότερος από μία μάχη στους δρόμους της Νέας Υόρκης;

Μάλιστα το πλάνο αφορά αγώνα υπό το φως των προβολέων – θα ήταν ιδανικός αντικαταστάτης του αγώνα της Σιγκαπούρης που σύντομα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν μιας και η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας θεωρεί πως έχει πετύχει τον στόχο αναγνωσιμότητας της μέσω της φιλοξενίας GP.

Βέβαια αυτό το σενάριο, το οποίο προωθεί έντονα ο αγωνιστικός διευθυντής του σπορ, Ross Brawn, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: τη διαφορά ώρας.

Advertisement

Διότι αν η εκκίνηση δοθεί ακόμα και σούρουπο στη Νέα Υόρκη, θα είναι γύρω στα μεσάνυχτα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, η Liberty Media σκοπεύει να διαμορφώσει έτσι το καλεντάρι της επόμενης σεζόν, ώστε τα Grand Prix να μη συμπίπτουν με άλλα, σημαντικά event του μηχανοκίνητου αθλητισμού (και όχι μόνο).

Πράγμα που συνέβη πέρυσι με τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν και τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν ενώ συμβαίνει κάθε χρόνο με το Grand Prix του Μονακό και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

πηγη:sport24.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement