Αυτά τα χαρακτηριστικά ψάχνει κάθε γυναίκα στον «τέλειο» άντρα

Advertisement

Όλες οι γυναίκες αναζητάμε τον ιδανικό άνδρα. Τον τέλειο άνδρα, ο οποίος θα είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε εμείς, θα έχει μόνο θετικά χαρακτηριστικά και κανένα απολύτως ελάττωμα. Πράγμα ανέφικτο.

Μάλιστα, τα χαρακτηριστικά αυτά που αναζητούμε διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, ενώ θέτουμε σε διαφορετική κλίμακα τα θετικά χαρακτηριστικά.

Άλλες μπορεί να θεωρούν ότι το να είναι κανείς ευγενικός, για παράδειγμα, είναι πιο σημαντικό από το να έχει χιούμορ. Άλλες πάλι θέτουν το χιούμορ ως το πιο σημαντικό προτέρημα.

Advertisement

Για να κερδίσει όμως ένας άνδρας μια γυναίκα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να διαθέτει κάποιο από τα παρακάτω στοιχεία:

1. Ειλικρινής

Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους έναν ειλικρινή άνδρα. Κάποιον που θα τους λέει την αλήθεια, που θα εκφράζει κάθε στιγμή ό,τι σκέφτεται. Κυρίως όταν πρόκειται για την έκφραση των συναισθημάτων. Υπάρχουν βέβαια και οι ελάχιστες εξαιρέσεις των γυναικών, που θεωρούν  πως η ειλικρίνεια δεν είναι πάντοτε εφικτή και απαραίτητη.

2. Χιούμορ και αυτοσαρκασμός

ΧΙΟΥΜΟΡ! Ένα από τα σημαντικότερα προσόντα ενός άνδρα. Ένας άνδρας δε θα είναι πότε αδιάφορος σε μια γυναίκα αν διαθέτει αίσθηση του χιούμορ, και μάλιστα όταν πρόκειται για έξυπνο χιούμορ. Ακόμα περισσότερο μάλιστα εάν το χρησιμοποιεί για να γελάσει ακόμα και με τον εαυτό του. Δηλαδή να είναι ένας άνθρωπος ακομπλεξάριστος, που αυτοσαρκάζεται, που πετάει έξυπνες ατάκες, είναι όμως πάντα έτοιμος να δεχτεί και το χιούμορ των άλλων.

Advertisement

3. Γενναιόδωρος

Ειδικά όταν πρόκειται για γενναιοδωρία στα συναισθήματα και στην έκφρασή τους, δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες η γυναίκα να μη συγκινηθεί. Γενικότερα όμως και κάθε είδος γενναιοδωρίας, όπως η οποιαδήποτε προσφορά για βοήθεια κ.τ.λ. είναι ένα αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς δημιουργεί ταυτόχρονα και ένα είδος ασφάλειας, συναισθηματικής αλλά και πρακτικής.

4. Συμπονετικός

Ο άνδρας «ψυχολόγος» είναι ένα από τα είδη που μια γυναίκα συνήθως λατρεύει. Αυτός που κάθεται και ακούει τα πάντα χωρίς απαραίτητα να απαντάει. Αυτός που ασχολείται με όλα τα προβλήματά της, μικρά και μεγάλα. Από τα καθημερινά άγχη μέχρι και τις μεγάλες δυσκολίες. Ειδικότερα, εάν είναι πάντα υποστηρικτικός ακόμα και αν έχουμε άδικο.

5. Μαθαίνει από τα λάθη του

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες κουραζόμαστε από τα επαναλαμβανόμενα λάθη. Δε μας αρέσει ιδιαίτερα να τονίζουμε συμπεριφορές που δε μας αρέσουν και να τις βλέπουμε να συνεχίζονται. Επομένως, ένας άνδρας που δε μαθαίνει από τα λάθη του, και εξακολουθεί να τα κάνει, δε μας είναι καθόλου αρεστός.

Advertisement

6. Παθιασμένος και δραστήριος

Ένας άνδρας παθιασμένος στη ζωή του γενικά, αλλά και ειδικότερα στις σχέσεις του είναι ο άνδρας που πιθανότατα όλες μας επιθυμούμε. Αυτός που δεν τα παρατάει ποτέ, που προσπαθεί συνέχεια, που έχει πάντοτε κάτι καινούριο να προτείνει, που δε βαριέται και δε μιζεριάζει. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να είναι σίγουρος ότι θα περνάει καλά;

7. Αυτοπεποίθηση

Ένα αρκετά αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό. Πάντα απαιτεί ένα μέτρο. Το σίγουρο είναι ότι ένας άνδρας γεμάτος ανασφάλειες δεν έχει θέση στη ζωή μιας γυναίκας, ειδικότερα αν επιβαρύνει και τις δικές της. Από την άλλη η υπερβολική αυτοπεποίθηση πολύ συχνά μας απωθεί. Αυτό που μάλλον ζητάμε, είναι ο άνδρας να νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, να νιώθει καλά με αυτόν, ώστε να νιώθουμε κι εμείς καλά μαζί του.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement