Ρεκόρ έλξης: Porsche Cayenne ρυμουλκεί ένα Airbus A380 και μπαίνει στο Γκίνες [βίντεο]

Advertisement

Αν κάποιος θέλει να ρυμουλκεί με το αυτοκίνητό του όχι μόνο βάρκες, τροχόσπιτα και μπαγκαζιέρες αλλά και μεγάλα, επιβατικά αεροπλάνα, καλά θα κάνει να πάρει μια Porsche Cayenne.

Επισήμως, οι περισσότερες εκδόσεις της Porsche Cayenne μπορούν να ρυμουλκήσουν νόμιμα μέχρι 3,5 τόνους.

Όμως για την κατάκτηση του αντίστοιχου ρεκόρ, η Porsche έβαλε μια Cayenne S Diesel παραγωγής να τραβήξει ένα ολόκληρο αεροπλάνο.

Advertisement

Κι όχι ένα τυχαίο, αλλά το μεγαλύτερο: ένα Airbus A380 της Air France, με βάρος… 285 τόνων.

Η Cayenne με τον ντίζελ των 385 PS και 86,7 kgm κατάφερε να σύρει το τεράστιο αεροσκάφος έξω από το υπόστεγό του, στο αεροδρόμιο του Παρισιού, σε μήκος 42 m.

Κατέκτησε έτσι το Guinness World Record, συνθλίβοντας το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ που είχε γίνει το 2013, με ένα Nissan Patrol και ένα αεροπλάνο 170 τόνων.

Advertisement

Μάλιστα η Cayenne φαίνεται ότι δεν υπέστη καμία ζημιά από τη διαδικασία, αφού γύρισε από το Παρίσι στο Λονδίνο οδικώς, όπως είχε πάει.

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου που εξέδωσε η Porsche, αμέσως μετά την κατάρριψη του ρεκόρ το πείραμα επαναλήφθηκε και με μια βενζινοκίνητη Cayenne Turbo S.

Η οποία παρότι αποδίδει «μόνο» 81,6 kgm (αλλά και 570 PS), κατάφερε κι αυτή να φέρει σε πέρας τη ρυμούλκηση του Α380 για την ίδια απόσταση.

Advertisement

πηγη:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement