Αυτές οι εταιρείες χρυσοπληρώνουν τους «πρακτικάριούς» τους – Στην κορυφή η Facebook

Advertisement

Οι περισσότεροι έφηβοι επί αμερικανικού εδάφους είναι ευχαριστημένοι εάν κερδίζουν 10 δολάρια την ώρα κατά την πρακτική τους άσκηση.

Βέβαια οι τυχεροί που θα καταφέρουν να κάνουν την πρακτική τους στη Facebook Inc. θα βγάζουν έως και 8.000 δολάρια το μήνα αφού η εταιρεία του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου προσφέρει τις πιο καλοπληρωμένες θέσεις πρακτικής εργασίας της Αμερικής σύμφωνα με νέα έρευνα της Glassdoor.

Όπως αποδεικνύει η έρευνα στις 25 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις για πρακτική εργασία κυριάρχησαν οι εταιρείες τεχνολογίας, λαμβάνοντας 8 από τα 10 κορυφαίες θέσεις.

Advertisement

Για να καταρτίσει τη συγκεκριμένη λίστα, η Glassdoor εξέτασε εταιρείες που είχαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 25 ασκούμενους της Αμερικής από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017.

Πέρα από την πρωτιά των τεχνολογικών εταιρειών ενδιαφέρον παρουσιάζει και η χαμηλή κατάταξη των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η μέση μηνιαία αμοιβή της Bank of America Corp. ήταν 4.570 δολάρια, ενώ η Deutsche Bank AG προσέφερε 4.640 δολάρια, σύμφωνα με την Glassdoor.

Advertisement

800x-1

Η μελέτη θύμισε εν μέρει τα αποτελέσματα αντίστοιχης έρευνας για ασκούμενους της Silicon Valley η οποία διεξήχθη πέρυσι από τον Rodney Folz.

Τα αποτελέσματα του Folz για το Facebook και τη Microsoft Corp ήταν σχεδόν τα ίδια με αυτά της Glassdoor.

Advertisement

Έτσι σύμφωνα με τον Folz οι ασκούμενοι πληρώθηκαν κατά μέσο όρο με 6.000 δολάρια το μήνα, σε σύγκριση με τα 5.440 δολάρια που αναφέρει ως πληρωμή η Glassdoor ενώ στα ευρήματα του Folz η πρακτική άσκηση στη Google ήταν ελαφρώς υψηλότερα από αυτά της Glassdoor.

Ενώ τα δεδομένα του Folz επικεντρώνονταν στην πρακτική άσκηση στους τομείς της μηχανικής, της διαχείρισης και του σχεδιασμού, η Glassdor συμπεριέλαβε και πολλούς άλλους τομείς όπως τμήματα ανθρωπίνων πόρων και διαφήμισης.

Η πιο υψηλά αμειβόμενη εταιρεία η οποία είναι εκτός του τεχνολογικού κλάδου ήταν η Exxon Mobil Corp., η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση με μέσο μηνιαίο μισθό ύψους 6.507 δολαρίων.

Advertisement

Μάλιστα ένας πρώην υπάλληλος επαίνεσε την εταιρεία πετρελαίου για την εστίασή της στην επαγγελματική ανάπτυξη καθώς και για την διαχείρισή της.

Εκτός από τους γενναιόδωρους μισθούς, μερικές από τις εταιρείες κάλυπταν ανά περιπτώσεις από μεταφορικά και διαμονή έως και διατροφή.

Δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα προγράμματα πρακτικής άσκησης βρίσκονται στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, η οποία είναι γνωστή για τα πολύ υψηλά ενοίκιά της, η δωρεάν στέγαση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Advertisement

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μέσος εθνικός μισθός είναι 48.098 δολάρια ή περίπου 4.000 δολάρια το μήνα. Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος εθνικός μισθός είναι ο μισός από αυτά που δίνει η Facebook σε έναν ασκούμενο.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement