Η Apple σπάει όλα τα ρεκόρ στη Wall Street

Advertisement

Η πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία που ξεπερνά τα 800 δισ. δολάρια έγινε η Apple Inc., την ώρα που οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως το επόμενο iPhone θα καταφέρει να αναζωπυρώσει τις πωλήσεις.

Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1% την Τρίτη κλείνοντας στα 153,99 δολάρια στη Νέα Υόρκη, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας περίπου στα 803 δις. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 33% από την αρχή του έτους, βοηθούμενη από ένα πρόγραμμα επαναγοράς μέσω του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, διέθεσε συνολικά 210 δις. δολάρια την περασμένη εβδομάδα από τα 175 δισ. δολάρια που είχε διαθέσει πέρυσι.

Advertisement

Η άνοδος της Apple στην κορυφή της μεγαλύτερης αγοράς μετοχών παγκοσμίως έρχεται να υπογραμμίσει την άνοδο της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων σε σχέση με την πτώση της πετρελαϊκής βιομηχανίας η οποία συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αξία της Exxon Mobil Corp. κορυφώθηκε το φθινόπωρο του 2007, όταν οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν στα 100 το βαρέλι.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η PetroChina Co. έγινε σύντομα η πρώτη παγκόσμια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Advertisement

Τα έσοδα της Apple αυξήθηκαν κατά το πιο πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο παρόλο που μειώθηκαν οι πωλήσεις των iPhone.

Ο Κουκ προσπάθησε να διαφοροποιήσει την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, απομακρύνοντας τον στόχο από τα smartphone, δίνοντας περαιτέρω έμφαση σε υπηρεσίες όπως το App Store και το iCloud καθώς και την εισαγωγή νέων προϊόντων, όπως τα ασύρματα ακουστικά το Apple Watch και το AirPod.

Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται η συνεχώς αυξανόμενης αξίας της Apple

Advertisement

-1x-1

Μετά από μια μικρή αναβάθμιση στο iPhone πέρυσι, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα iPhones μέσα στο έτος γιορτάζοντας έτσι την 10ετή επέτειο του πρώτου μοντέλου.

Η νέα σειρά θα περιλαμβάνει ένα νέο κορυφαίο ακουστικό με μια ανανεωμένη εμφάνιση, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Advertisement

Την ίδια στιγμή η εταιρεία θα δοκιμάσει κι έναν νέο τύπο οθόνης ενώ το νέο κινητό φημολογείται πως θα είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από γυαλί και ανοξείδωτο χάλυβα ενώ θα περιλαμβάνει και πιο εξελιγμένες κάμερες.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement