Έτρεξε 44 μαραθώνιους σε 44 χώρες για να φάει πρόστιμο στην Ελλάδα… γιατί δεν είχε ψιλά για το λεωφορείο [εικόνες]

Advertisement

Ο Πίτερ Τόμσον από το Μπόρνμουθ της Βρετανίας τρέχει πολύ και τρέχει για καλό σκοπό. Είναι ένας δρομέας που έβαλε ένα στόχο και τον πέτυχε.

Ο μόλις 32 ετών Βρετανός κατάφερε να συμμετάσχει και να τρέξει σε 44 μαραθώνιους, σε 44 ημέρες και σε 44 διαφορετικές χώρες.

Ξεκίνησε τον μαραθώνιο των μαραθώνιων στις 1 Απριλίου από την Αγία Πετρούπολη και τερμάτισε την Κυριακή στο Δουβλίνο.

Advertisement

Κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 18.000 λίρες (2.100 ευρώ), τα οποία θα παραλάβουν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ψυχική υγιεινή Livability Holton Lee και Mind.

Κατάφερε, όμως, να φάει κι ένα πρόστιμο από οδηγό λεωφορείου, γιατί δεν είχε ψιλά για το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Ο Πίτερ θέλησε να πληρώσει με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Το BBC Bornemouth δεν αποκαλύπτει πού κόπηκε το πρόστιμο. Ούτε ο Πίτερ αναφέρεται στο περιστατικό. Απλά έχει ένα λινκ που παραπέμπει στο Tweet εκείνης της ημέρας. Ψιλιάζομαι την κατάσταση. Αυτό με τα ψιλά κάτι μου θυμίζει. Κάτι τόσο οικείο. Και δυστυχώς ιδού:

Advertisement

ααα

«Έφαγα πρόστιμο γιατί το λεωφορείο του αεροδρομίου αρνήθηκε να δεχθεί το 50ευρώ μου. Η αστυνομία δεν μου έδωσε πολλές επιλογές: πληρώνω ή συλλαμβάνομαι. Πλήρωσα», έγραψε στο Twitter ο Πίτερ. Πάντως, ο 32χρονος δεν πτοήθηκε, συνέχισε και είχε πάντα πάνω του ψιλά.

354467-734747

Advertisement

Ο εφιάλτης της προετοιμασίας

Η προετοιμασία για τα ταξίδια από την μία χώρα στην άλλη ήταν ένας επιχειρησιακός εφιάλτης, όπως λέει ο Πίτερ αναπολώντας τον μαραθώνιο των 44 ημερών.

Εξέφρασε την ελπίδα να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει κι άλλους να μιλήσουν ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγιεινής, να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

«Όλοι έχουμε τα θέματά μας. Δεν θα ήταν υπέροχο αν ο ένας στήριζε τον άλλο αντί να τον κρίνει όλη την ώρα. Η συμβουλή είναι πάντα καλύτερη από την αδιαφορία, ένα χαμόγελο είναι καλύτερο από ένα έντονο βλέμμα», δήλωσε ο 44 φορές σε 44 μέρες μαραθωνοδρόμος.

Advertisement

Από τον έναν μαραθώνιο στον άλλο ταξίδεψε με ότι μέσο μεταφοράς ήταν πιο βολικό, γρήγορο και ασφαλές. «Έχω ταξιδέψει με τρένα, με αεροπλάνα, με λεωφορεία, με ταξί, με πλοία». «Ήταν το πιο δύσκολο και πιο ωραίο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου», λέει ο Πίτερ Τόμσον. Κατανάλωνε τουλάχιστον 6.000 θερμίδες τρώγοντας κυρίως σάντουιτς και σοκολάτες.

Τέλος, ευχαριστεί φίλους, συγγενείς και αθλητικούς συλλόγους που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον βοηθήσουν να εκπληρώσει το στόχο του, να τερματίσει τον μακρύ δρόμο του για την ψυχική υγιεινή. Και φυσικά δεν ξεχάσει τον Έλληνα οδηγό στην Αθήνα.

354467-734744

Advertisement

Μαραθώνιος 33, Αθήνα

Ο Πίτερ έφτασε στην Αθήνα στις 3 Μαΐου. Ο μαραθώνιος της Αθήνας ήταν μια οικογενειακή υπόθεση. Έτρεξε μαζί του ο πατέρας του, ο θείος και η θεία του.

Αυτή η διαδρομή ήταν αφιερωμένη στη γιαγιά του Πίτερ, στην μητέρα του μπαμπά του, η οποία γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα. Η ημέρα του μαραθώνιου της Αθήνας συνέπεσε με τα γενέθλια της γιαγιάς του, της νάνα Γουίνι. Είχε γεννηθεί στις 3 Μαΐου του 1919.

πηγη:athensvoice.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement