Αυτός είναι ίσως ο μακρύτερος εν ζωή γάτος του κόσμου [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

O Oμάρ είχε το ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα γατάκια όταν ήταν ακόμη μικρός και τον υιοθέτησε η Στέφι Χερστ το 2013.

Αλλά τώρα ο μήκους 120 εκατοστών γάτος ράτσας Μέιν Κουν από την Μελβούρνη μπορεί να είναι ο μακρύτερος οικόσιτος γάτος.

Από τη στιγμή που ο υπερμεγέθης γάτος έγινε γνωστός στο ίντερνετ η κα. Χερστ είπε ότι οι υπεύθυνοι των βραβείων Γκίνες επικοινώνησαν μαζί της.

Advertisement

Ο τωρινός κάτοχος του ρεκόρ είναι πάλι μία γάτα Μέιν Κουν από Δυτικό Γιορκσϊρ μήκους 118 εκατοστών.

d4ef54eaf01e0f0ab869e13bc00960a0

Η κυρία Χερστ άνοιξε έναν λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον Ομάρ δύο εβδομάδες πριν και μία από τις φωτογραφίες κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό Cats of Instagram πάνω από 270.000 φορές.

Advertisement

Το συνήθως ήρεμο κατοικίδιό της ξεκίνησε τότε να εμφανίζεται σε εθνικό επίπεδο στην τηλεόραση αλλά και στον αυστραλιανό τύπο.

Δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει όλη αυτή την ξαφνική προσοχή, δήλωσε η ιδιοκτήτριά του στο BBC. Είχε ένα είδος ψυχικής κατάρρευσης σήμερα το πρωί, προσέθεσε η κα. Χερστ.

Ο Ομάρ συνήθως ξυπνάει στις 5 το πρωί, τρώει δυο κουταλιές ξηράς τροφής για πρωινό, γυρίζει μέσα στο σπίτι, παίζει στην αυλή, παίρνει έναν υπνάκο στο τραμπολίνο και τρώει κρέας ωμού καγκουρό για βραδινό.

Advertisement

4062FCE000000578-4511276-Being_three_times_the_size_of_other_felines_Omar_can_get_to_wher-a-2_1494944287315

«Αγοράζουμε κρέας καγκουρό εκτροφείου στο σούπερ μάρκετ» λέει η κα. Χερστ. «Είναι το μόνο κρέας που μπορούμε να του βρούμε και να του αρέσει».

Το υπερανεπτυγμένο κατοικίδιο έχει ανεπτυγμένη προσωπικότητα και αφήνει πολλές τρίχες στο σπίτι.

Advertisement

Ζυγίζει 14 κιλά και είναι αρκετά βαρύς για τις συνηθισμένες αγκαλιές. Η μεταφορά του απαιτεί ειδικό κλουβί για σκύλους.

«Επειδή πιάνει πολύ χώρο στο κρεβάτι αναγκαζόμαστε και τον κλειδώνουμε έξω από την κρεβατοκάμαρα το βράδυ».

Ο Ομάρ έχει δείξει ιδιαίτερες ικανότητες στο να ανοίγει πόρτες, ντουλάπια της κουζίνας, τα τζάμια της ντουσιέρας και τις ντουλάπες.

Advertisement

«Όλοι οι φίλοι μας θέλουν να έρθουν και να δουν τη γάτα μας. Ρωτούν αν είναι φωτοσοπαρισμένος ή μας λένε ότι δεν μπορεί ναείναι αληθινός και μετά τον βλέπουν με σάρκα και οστά».

Εφόσον η επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες λάβει τις αποδείξεις για να δοκιμαστεί να σπάσει ένα ρεκόρ χρειάζονται μέχρι 12 εβδομάδες μέχρι να ανταποκριθεί.

Το αν θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ και να γίνει ο πιο μακρύς εν ζωή γάτος είναι κάτι που δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό η κα. Χερστ.

Advertisement

Πιστεύει ότι ο Ομάρ θα προτιμούσε το χαλαρό του λαϊφστάιλ.

«He’s just looking forward to napping on the trampoline, chowing down on some more kangaroo and trying to keep us awake at night,» she said.

«Ανυπομονεί να επιστρέψει στους υπνάκους του, στο να μασουλάει κρέας καγκουρό και να μας κρατάει ξύπνιους όλη τη νύχτα» λέει χαριτολογώντας. «Θα του άρεσε πολύ να ξαναγίνει μια φυσιολογική οικόσιτη γάτα».

πηγη:koolnews.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement