Εκβίασαν την οικογένεια Σουμάχερ: Ο Μικ θα έχει κάποιο «ατύχημα»

Advertisement

Σε ψυχιατρική θεραπεία και κοινωνική υπηρεσία θα υποβληθεί ένας εκβιαστής, που απείλησε την ασφάλεια των παιδιών του Μίκαελ Σουμάχερ σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ρέτλινγκεν, άκουσε πως ο ζωγράφος Χουσεϊν B., 25 ετών από το Ντέτιγκεν της Γερμανίας, έστειλε ένα e-mail στη σύζυγο του Σουμάχερ, Κορίνα, απειλώντας να βλάψει τα παιδιά τους, αν δεν πληρωθεί.

Ωστόσο, συνελήφθη από τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού.

Advertisement

Η διαδικτυακή απειλή σημειώθηκε πέρυσι στις 12.52 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο εκβιαστής ζήτησε μια «μικρή δωρεά» ύψους 900.000 ευρώ και απείλησε:

«Εάν τα χρήματα δεν καταβληθούν μέχρις τις 31 Μαρτίου 2016, τα παιδιά σας θα είναι, κατά κάποιον τρόπο, άτυχα. Πολλά ατυχήματα θα συμβούν στη Φόρμουλα 4».

Advertisement

Ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, 18 ετών, ξεκίνησε ως οδηγός στη Φόρμουλα 4 το προηγούμενο έτος.

Η Κορίνα Σουμάχερ διευθύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις, φροντίζοντας και τα παιδιά της, μετά το ατύχημα που είχε ο σύζυγός της κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2014.

Η Κορίνα επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία στο ελβετικό καντόνι όπου κατοικούν, και έδειξε στους ντετέκτιβ το e-mail στο οποίο αναφερόταν και ένας τραπεζικός λογαριασμός, και όπου ζητούσε ο εκβιαστής να κατατεθούν τα χρήματα.

Advertisement

Ο δικαστής Έμπερχαρντ Χοσκ, δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη: «Δεν ήταν αρκετά λογικό να δηλώσετε το δικό σας τραπεζικό λογαριασμό».

Ο Χουσεϊν B. παραδέχθηκε τα πάντα, καθιστώντας περιττή την εμφάνιση της Κορίνας στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του είπε: «Σχεδίασε τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί το έκανε».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την διετή φυλάκισή του, αλλά τελικά έλαβε ως ποινή ένα χρόνο και 9 μήνες.

Advertisement

Επιπλέον θα πρέπει να πληρώσει 4.500 πρόστιμο, 50 ώρες κοινωνικής θητείας και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία.

πηγη:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement