Αυτά είναι τα ακριβότερα σκουλαρίκια στον κόσμο [εικόνες]

Advertisement

Την ακριβότερη πώληση σκουλαρικιών όλων των εποχών σε δημοπρασία πραγματοποίησε ο οίκος Sotheby’s στη Γενεύη, όταν ένα ζευγάρι από γαλάζια και ροζ διαμάντια αγοράστηκε στην τιμή των 57 εκατ. δολαρίων.

Τα δύο σκουλαρίκια, γνωστά ως «Apollo Blue» και «Artemis Pink», αν και αποτελούν σετ, δημοπρατήθηκαν ξεχωριστά λόγω της εξαιρετικής τους σπανιότητας και αποκτήθηκαν από τον ίδιο αγοραστή, με έδρα την Ασία.

f21f5908-3aa0-11e7-8ee3-761f02c18070_1320x770_094045

Advertisement

Ο τελευταίος, μετά την αγορά, άλλαξε τα ονόματα των σκουλαρικιών σε «The Memory of Autumn Leaves» (Η Ανάμνηση των Φθινοπωρινών Φύλλων) και «The Dream of Autumn Leaves» (Το Όνειρο των Φθινοπωρινών Φύλλων) – όποιος πληρώνει αποφασίζει, άλλωστε…

Η γαλάζια «Ανάμνηση» των 14,54 καρατίων και το ροζ «Όνειρο» των 16 καρατίων, που πριν γίνουν σκουλαρίκια αποτελούσαν μονόπετρα δαχτυλίδα είχαν εκτιμηθεί από 50 έως 68 εκατ. δολάρια.

Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ είχε σημειωθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s τον περασμένο Νοέμβριο, όταν τα λευκά διαμαντένια σκουλαρίκια «Miroir de l’ Amour» (Καθρέφτης του Έρωτα) πουλήθηκαν έναντι 17,7 εκατ. δολαρίων.

Advertisement

Πιστοποιημένο ως «Fancy Vivid Blue» από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το μπλε διαμάντι, είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Η πέτρα έχει υποστεί κοπή και λείανση για να πάρει σχήμα αχλαδιού.

Πιστοποιημένο ως «Fancy Intense Pink», το ροζ διαμάντι «Artemis Pink» ανήκει στα «πιο χημικώς καθαρά» διαμάντια, κάτι το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς δίνει σε αυτόν τον τύπο της πέτρας μια έντονη διαφάνεια.

Advertisement

Τα έγχρωμα διαμάντια, πάντως, σπάνε απανωτά ρεκόρ τελευταία. Ο Christie’s πούλησε πέρυσι το «Oppenheimer Blue» των 14,62 καρατίων για 58 εκατ. δολάρια και ο οίκος Sotheby’s το «Pink Star» των 59,6 καρατίων για 71 εκατ. δολάρια τον περασμένο μήνα – ρεκόρ για πολύτιμο λίθο γενικότερα.

methode-times-prod-web-bin-a8e240fc-1e35-11e7-ba28-54204ca551ca

Στη δημοπρασία της Γενεύης ο Sotheby’s συγκέντρωσε συνολικά 151 εκατ. δολάρια με αρχική εκτίμηση τα 100 εκατ.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement