Ποιο κοινωνικό δίκτυο είναι το χειρότερο για την ψυχική υγεία των νέων

Advertisement

Το μέσο που κάνει κακό στην ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων φέρνει στο φως έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας.

Οπως αναφέρει το BBC, η έκθεση βασίσθηκε σε έρευνα 1479 νέων ηλικίας 14 έως 24 ετών.

Στην έρευνα ζητήθηκε από τους νέους να αξιολογήσουν τα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με τις επιπτώσεις που είχαν στην ψυχική τους κατάσταση.

Advertisement

Οι νέοι σημείωσαν την πλατφόρμα που τους προκαλεί περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό, προβλήματα σωματικής εικόνας και άλλα.

Αξιολογώντας κάθε μέσο δικτύωσης με βάση 14 κριτήρια, την καλύτερη θέση έλαβε το YouTube.

Στην τελευταία θέση, με τις χειρότερες επιπτώσεις στην υγεία, έρχεται το Instagram, γεγονός που αποδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στους έυθραυστους νέους, η «τελειότητα» πολλών χρηστών, με ιδανικές αναλογίες και «λαμπερές ζωές».

Advertisement

Η έκθεση προειδοποιεί ότι «τα κοινωνικά μέσα μπορεί να τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας», παράλληλα όμως αναγνώρισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με ωφέλιμο τρόπο.

Στη δεύτερη καλύτερη θέση πάντως έρχεται το Twitter, τρίτο το Facebook, τέταρτο το Snapchat και τελευταίο το Instagram.

Η επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας Σίρλεϊ Κράμερ τόνισε πως «είναι ενδιαφέρον ότι το Instragram και το Snapchat θεωρούνται τα χειρότερα για την ψυχική υγεία και ευεξία, καθώς και οι δύο πλατφόρμες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα, πράγμα που φαίνεται πως ενισχύει τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους».

πηγη:bovary.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement