WRC: Νίκη του Οζιέ στο ράλυ Πορτογαλίας

Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ ήταν ο νικητής του ράλυ Πορτογαλίας, 6ου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλυ (WRC) και διατήρησε την πρωτοπορία του στην μάχη του παγκόσμιου τίτλου.

Ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ παραμένει στο κυνήγι του με τη 2η θέση, ενώ μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Εσθονός Τάνακ, που οδηγούσε την κούρσα μέχρι την 12η ειδική.

Ένα εντυπωσιακό, και ευτυχώς ανώδυνο, ατύχημα σημάδεψε τον αγώνα στο WRC2.

Advertisement

Ένα πρόβλημα στον πισω αριστερό τροχό και τα φρένα μετά από κτύπημα του Ford Fiesta του Τάνακ τον έκανε να χάσει πολύτιμο χρόνο στις ειδικές του Σαββάτου και να επιτρέψει στον ομόσταυλο του Οζιέ να πάρει κεφάλι στην κούρσα, που τελικά δεν έχασε ποτέ.

Έτσι κι αλλιώς το ράλυ Πορτογαλίας ήταν πολύ απαιτητικό και 7 οδηγοί πέρασαν κάποια στιγμή του αγώνα από την πρώτη θέση.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ μπήκε με σαφές προβάδισμα χρόνου στην τελευταία σούπερ ειδική και του ήταν αρκετή η 5η θέση σε αυτή για να «κλειδώσει» τη νίκη του στην Πορτογαλία και να ισοφαρίσει τις 5 επιτυχίες στον αγώνα του Φινλανδού Μάρκου Άλλεν.

Advertisement

Ο μόνος που έμεινε να κυνηγά τον Οζιέ, ήταν ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ (2ος στην σούπερ ειδική πίσω από τον Τανάκ) με το Hyundai i20 Coupe, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Ντάνι Σόρντο με το έτερο Χιουντάι.

Στην μάxη των οδηγών ο παγκόσμιος πρωταθλητής για 4 χρονιές από το 2013 Σεμπαστιάν Οζιέ έχει 128 βαθμούς και ο Νεβίλ 126.

Επόμενος αγώνας είναι το ράλυ Ιταλίας στη Σαρδηνία 9-11 Ιουνίου.

πηγη:cnn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement