Τέσσερις τρόποι για να παγώσετε το κρασί πιο γρήγορα

Advertisement

Έχετε όρεξη για ένα ποτήρι κρασί αλλά δεν έχετε το χρόνο να περιμένετε να παγώσει η αγαπημένη σας μαλαγουζιά στο ψυγείο;

Για να μην περιμένετε δείτε τέσσερις τρόπους με τους οποίους ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να κρυώσει μέσα σε 20 λεπτά ή και λιγότερο.

1. Προσθέστε αλάτι

Όπως ήδη ξέρετε το κρασί κρυώνει πιο γρήγορα αν το βάλουμε σε ένα δοχείο με πάγο. Aν τοποθετήσουμε κρύο νερό μαζί με τον πάγο, το κρασί κρυώνει πιο γρήγορα.

Advertisement

Ξέρατε, όμως, ότι η προσθήκη αλατιού σε αυτό το μίγμα, θα κάνει το κρασί σας να κρυώσει ακόμα γρηγορότερα;

Το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης του νερού και του επιτρέπει να γίνει πιο κρύο, χωρίς να μετατρέπεται σε πάγο. Αυτό σημαίνει ότι το μπουκάλι με το κρασί παγώνει ακόμα πιο γρήγορα.

2. Στριφογυρίστε το μπουκάλι

Αν η μέθοδος με το τρίπτυχο κρύο νερό-πάγος-αλάτι δεν παγώνει το κρασί τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε, τοποθετήστε τον κουβά δίπλα σας στο τραπέζι και στριφογυρίστε απαλά το μπουκάλι μέσα στο κρύο νερό κάθε δυο λεπτά.

Advertisement

Όταν το κάνετε αυτό, περισσότερο κρασί έρχεται σε επαφή με το κρύο γυαλί στα τοιχώματα του μπουκαλιού και έτσι ψύχεται γρηγορότερα.

Αυτή η μέθοδος, πρέπει να θυμάστε ότι δεν προτείνεται για τα αφρώδη κρασιά. Αν το δοκιμάσετε με σαμπάνια, θα είναι θέμα χρόνου να σκάσει το μπουκάλι.

3. Βρέξτε τη φιάλη

Αν βάλετε το κρασί στη κατάψυξη θα κρυώσει σχετικά γρήγορα. Αν όμως θέλετε ακόμα πιο γρήγορα αποτέλεσμα, κάντε το εξής.

Advertisement

Βρέξτε μια πετσέτα κουζίνας και τυλίξτε με αυτή την φιάλη. Η υγρασία βοηθάει να διατηρηθεί το κρύο καλύτερα και η υγρή πετσέτα τυλιγμένη γύρω από τη φιάλη, μας διασφαλίζει ότι όλη η επιφάνεια του μπουκαλιού έρχεται σε επαφή με το κρύο.

4. Μοιράστε το κρασί σε ποτήρια

Άλλος ένας τρόπος να απολαύσετε γρήγορα παγωμένο κρασί είναι να το σερβίρετε σε ποτήρια και να βάλετε τα ποτήρια στο ψυγείο. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο και παγωμένο. Οι μικρότερες μερίδες κρασιού παγώνουν πιο γρήγορα.

πηγη:krasiagr.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement