Η Audi καταργεί το τρίπορτο A3

Advertisement

Από πέρυσι το καλοκαίρι η Audi έχει στις προθέσεις της να καταργήσει την τρίπορτη έκδοση του A3, μιας και οι πωλήσεις του 5-πορτου portback είναι ιδιαιτέρως υψηλές.

Η νέα γενιά του A3 αναμένεται στην αγορά το 2019, ενώ έναν χρόνο μετά περιμένουμε την sedan έκδοσή του.

Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση αυτών των μοντέλων θα διατεθούν για την εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων αλλά και στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει με αυτονομία 500 χιλιόμετρα.

Advertisement

O σχεδιασμός του νέου A3 θα είναι εξελικτικός, θα δανείζεται στοιχεία από το A4 και εκτός από hatchback, sedan, liftback και cabriolet, θα προσφέρεται επίσης και σε coupe έκδοση, που θα έχει κεκλιμένη γραμμή οροφής, όπως επίσης διαφορετικούς προφυλακτήρες και ξεχωριστά φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων την Audi όπως και αρκετές ακόμη σύγχρονες τεχνολογίες, βλέπε ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, WiFi hotspot και ορισμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Η νέα γενιά του A3 θα κατασκευάζεται πάνω στην αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το νέο Volkswagen Golf.

Advertisement

Η νέα πλατφόρμα θα μεγαλώσει σε μέγεθος, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να μειώνεται σε σχέση με το μοντέλο που βρίσκεται σήμερα στην αγορά.

Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα DSG κιβώτια ταχυτήτων. Φυσικά και θα συνεχίσει να προσφέρονται οι εκδόσεις S3 και RS3.

Επίσης θα υπάρχει plug-in υβριδική έκδοση, ενώ ενδεχομένως να προσφέρεται και σε μια αμιγώς ηλεκτρική.

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement