ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με δήθεν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια στο Facebook

Advertisement

Τις τελευταίες ώρες, το ελληνικό Facebook κατακλύζεται από κοινοποιήσεις για δήθεν προσφορά δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων από τις εταιρίες Easyjet και Qantas.

Ένα παράδειγμα είναι το κάτωθι:

8-3

Το λινκ θα σας οδηγήσει στη σελίδα qantas-fly.com ή easyjet-promo.com, που δεν έχουν καμία σχέση με τις αληθινές αεροπορικές εταιρίες.

Advertisement

Κατόπιν θα σας ζητηθεί να λάβετε μέρος σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις υπηρεσίες των εταιριών αυτών. Ότι και αν απαντήσετε, θα είστε ένας από τους «τυχερούς νικητές».

66

Θα πρέπει βέβαια να κοινοποιήσετε τον «διαγωνισμό» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα τις εκατοντάδες κοινοποιήσεις που βλέπουμε αυτές τις ώρες από ανυποψίαστους χρήστες του Facebook. Με αυτό το τρόπο, η απάτη γιγαντώνεται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Advertisement

5-2

Αφού όμως κάνετε όλη αυτή τη διαδικασία, διαιωνίζοντας άθελά σας μια απάτη, θα μεταφερθείτε σε άλλη σελίδα, όπου θα σας ζητήσουν να απαντήσετε σε νέες ερωτήσεις για να κερδίσετε κάποιο άσχετο δώρο, όπως για παράδειγμα ένα iPhone.

7

Advertisement

Ο σκοπός πλέον είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την απόσπαση του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου για την εγγραφή σας σε υπηρεσία SMS υψηλής χρέωσης.

3-1

Δεν πρόκειται φυσικά να σας χαρίσουν iPhone, πόσο μάλλον δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

Advertisement

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων δεν πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε αυτούς τους διαγωνισμούς και να τους κοινοποιούν, διότι βοηθούν άθελά τους στη περαιτέρω διάδοση της απάτη.

ΠΗΓΗ:ellinikahoaxes.gr / Θάνος Σ. Επαχτίτης

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement