Επίσημο: H νέα Ferrari Portofino αντικαθιστά την California T [εικόνες]

Advertisement

Το όνομα από το ιταλικό ψαροχώρι και τουριστικό θέρετρο, που φημίζεται για το γραφικό του λιμάνι και την ιστορική του σχέση με διασημότητες και καλλιτέχνες, επέλεξε η Ferrari για να δώσει στο νέο μοντέλο που αντικαθιστά την California T, η οποία βρίσκεται στην παραγωγή από το 2008, με το facelift της να παρουσιάζεται το 2014.

Έτσι, με μια κίνηση την οποία δεν περιμέναμε, η ιταλική εταιρία παραγωγής ονείρων θα φέρει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τη νέα Ferrari Portofino.

Advertisement

Το μοντέλο εξακολουθεί να είναι το entry-level της γκάμας της, και μηχανικά κινείται από τον ίδιο 3.9-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 600 άλογα στις 7.500 σ.α.λ. και 760 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.000 μέχρι τις 5.200 σ.α.λ.

Η απόδοση του κινητήρα είναι αυξημένη κατά 40 άλογα και 5 Nm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Οι επιδόσεις της Portofino είναι κλασικές “Ferrari”, και έτσι για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η Ferrari αναφέρει ότι ο κινητήρας διαθέτει νέα πιστόνια και μπιέλες, ενώ επανσχεδιασμένη είναι και η αναπνοή του κινητήρα.

Επιπλέον, υπάρχει νέα πολλαπλή εξαγωγής ειδικά σχεδιασμένη για να εξαλείφει το turbo lag, και να προσφέρει εξαιρετικά άμεση απόκριση στην πίεση του πεντάλ του γκαζιού.

Advertisement

Αυτές οι αλλαγές, σε συνδυασμό με τη νέα εξάτμιση και το τη μεταβλητή πίεση υπερπλήρωσης (Variable Boost Management) η οποία ρυθμίζει την ροπή ανάμεσα στις σχέσεις του κιβωτίου, εξασφαλίζουν τις μεγαλύτερη απόδοση, τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς και την καλύτερη κατανάλωση του κινητήρα.

Συνεχίζοντας, το νέο 2+2 grand touring sportscar διαθέτει το τρίτης γενιάς ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, καθώς και νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, 7% πιο γρήγορο.

Advertisement

Ακόμα, τα νέα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση, που σε συνδυασμό με το εντελώς νέο αλουμινένιο πλαίσιο καθιστούν την δίπορτη, hard-top ανοιχτή “Ιταλίδα”πιο ευέλικτη και με μεγαλύτερα επίπεδα πρόσφυσης.

Αισθητικά, η Portofino είναι σαφώς πιο όμορφη από την California T, με τον σχεδιασμό της να αντλεί έμπνευση από την 812 Superfast και GTC4Lusso.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυρίαρχο στοιχείο είναι η 10.2-ιντσών οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και το ανασχεδιασμένο τιμόνι.

autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement