Το χειρότερο καλοκαίρι του Χόλιγουντ από το 2006 και μετά

Advertisement

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στο χειρότερο καλοκαίρι του Χόλιγουντ για την τελευταία δεκαετία, που έκλεισε με ένα εντελώς απογοητευτικό τριήμερο της Labor Day (σ.σ. η εργατική αργία της πρώτης Δευτέρας του Σεπτεμβρίου), χωρίς ούτε μία μεγάλη ταινία να κάνει πρεμιέρα.

Το καλοκαίρι καταγράφηκαν εισπράξεις λίγο μεγαλύτερες από 3,8 δισ. δολάρια, η πρώτη φορά που ο αριθμός πέφτει κάτω από τα 4 δισ. δολάρια μετά το 2006.

Στο τελευταίο εορταστικό τριμήμερο εισπράχθηκαν 99,5 εκατ. δολάρια σε αίθουσες των ΗΠΑ και του Καναδά, από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα – τα λιγότερα από το 1998 και μετά.

Advertisement

Η τελευταία φορά που τα χολιγουντιανά στούντιο δεν είχαν προγραμματίσει μια μεγάλη πρεμιέρα για το τριήμερο της Labor Day ήταν πίσω στο 1992, και η φετινή απουσία είναι ένα ακόμη δείγμα όλων όσων πήγαν στραβά στη καλοκαιρινή σεζόν.

Οι εταιρείες, που κάποτε κρατούσαν ταινίες μπλοκμπάστερ για το καλοκαίρι, πλέον απλώνουν τις πρεμιέρες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και οι θερινές επιλογές τους – κυρίως σίκουελ – απογοήτευσαν το κοινό.

«Κάποιες κωμωδίες δεν πήγαν τόσο καλά όσο αναμενόταν, και κάποιες πολύ καλές ταινίες δεν “τράβηξαν” στις ΗΠΑ, παρόλο που πήγαν καλύτερα στον υπόλοιπο κόσμο», επισημαίνει ο Πολ Ντεργκαραμπεντιάν, αναλυτής στην ComScore. «Αρκούν μία ή δύο ταινίες για να κάνουν τη ζημιά σε όλη τη σεζόν».

Advertisement

Μέχρι στιγμής, οι ετήσιες εισπράξεις έχουν πέσει 6% σε σχέση με πέρυσι.

Η ταινία «Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» ήταν πρώτη σε εισπράξεις για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με 13,4 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 7,1 εκατ. από Παρασκευή έως Κυριακή και 9,1 εκατ. από Παρασκευή έως Δευτέρα.

Η κοντινότερη σε μπλοκμπάστερ ταινία που έκανε πρεμιέρα ήταν η επανέκδοση των «Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που προβλήθηκε σε 901 αίθουσες για να γιορτάσει τα 40 της χρόνια.

Advertisement

Άλλη πρεμιέρα ήταν «Ο Πυρετός της Τουλίπας», ταινία εποχής με την Αλίσια Βικάντερ, και η προβολή σε αίθουσες Imax των δύο πρώτων επεισοδίων της νέας σειράς με υπερήρωες της Marvel «The Inhumans».

Είχε σχεδιαστεί αρχικά ως ταινία αλλά κατέληξε τηλεοπτική σειρά, που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο δίκτυο ABC.

Από τις ταινίες προηγούμενων εβδομάδων, το θρίλερ «Annabelle: Creation» βρέθηκε στη δεύτερη θέση με εισπράξεις 9,3 εκατ. δολαρίων, και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 5,1 εκατ. στο τριήμερο και 6,7 εκατ. στο τετραήμερο.

Advertisement

Πάντως ο Ντεργκαραμπεντιάν αναμένει ανάκαμψη στους επόμενους μήνες, με το σύνθημα να δίνεται από την ταινία τρόμου «It» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ.

«Τα καλά νέα είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε το “It” και στη συνέχεια ταινίες όπως οι “Lego Ninjago Movie”, “Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος” και “Blade Runner 2049”. Θα καλύψουμε πολύ χαμένο έδαφος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες».

insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement