Η Porsche ενδιαφέρεται για τη Formula 1

Advertisement

Μπορεί όταν η Porsche ανακοίνωσε την επίσημη εμπλοκή της στο ταχέως αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, τη Formula E, να νομίζαμε πως οι Γερμανοί θα περιορίζονταν εκεί όμως όπως φαίνεται, ακόμα εξετάζουν και το σενάριο εμπλοκής στη Formula 1.

Αυτό επιβεβαίωσε στο motorsport.com ο αντιπρόεδρος οικονομικών και IT της Porsche, Lutz Meschke, που βρέθηκε στη Μόντσα για το ιταλικό Grand Prix.

O Γερμανός μάνατζερ είχε σειρά συναντήσεων, μίλησε με τον αγωνιστικό διευθυντή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ross Brawn, καθώς και με επικεφαλής ομάδων.

Advertisement

Όλα αυτά με ορίζοντα το 2021, όταν και αναμένεται να έχουμε νέους τεχνικούς κανονισμούς, που σκοπό θα έχουν να προσελκύσουν νέους «παίκτες».

«Η F1 θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα κατάλληλα πεδία για προβολή. Όπως ξέρετε, η F1 είναι πολύ σημαντική για εμάς τώρα, όμως η F1 αποτελεί πάντα καλό θέμα συζήτησης. Νομίζω πως έχουμε ξεκινήσει μία σειρά θετικών συζητήσεων σχετικά με τη δημιουργία κινητήρων», είπε ο Meschke που ξεκαθάρισε πως δεν μιλάμε για πλήρη εμπλοκή με εργοστασιακή ομάδα αλλά αποκλειστικά για παροχή πελατειακών κινητήρων.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βασικοί υποψήφιοι για συνεργάτες της Porsche;

Advertisement

Πρώτη και καλύτερη η Red Bull Racing, που έχει εδώ και πολλά χρόνια ισχυρούς δεσμούς με το VW Group.

Όμως στο παρελθόν και μάλιστα με… υβριδικό αντικείμενο, η Porsche συνεργαζόταν και με τη Williams.

Γυρνώντας ακόμα πιο πίσω το χρόνο, την περίοδο 1983-1987 η γερμανική εταιρεία κατασκεύαζε τους TAG κινητήρες της McLaren αν και πλέον οι δύο εταιρείες είναι «αντίπαλοι» σε ότι αφορά στα επιβατικά οχήματα επιδόσεων.

Advertisement

Η συμμετοχή της Porsche στο WEC, το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, ολοκληρώνεται φέτος ενώ η εμπλοκή της στη Formula E θα έχει ως εφαλτήριο τη σεζόν 2019/2020.

sport24.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement