Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν λιγότερο ελκυστικούς άντρες;

Advertisement

Γιατί πολλές ελκυστικές γυναίκες επιλέγουν να είναι με λιγότερο ελκυστικούς άνδρες;

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν λιγότερο ελκυστικούς συντρόφους επειδή μαζί τους νιώθουν πιο ευτυχισμένες!

Η Άντρεα Μέλτζερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και η διδακτορική φοιτήτρια Τάνια Ρέινολντς, εξέτασαν 113 ζευγάρια που μετρούσαν μόλις λίγες εβδομάδες μαζί, βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης και του τρόπου ζωής τους.

Advertisement

Όπως διαπιστώθηκε, η πλειοψηφία των γυναικών που το έτερον τους ήμισυ είχε επιτυχίες στο αντίθετο φύλο εμφάνιζε ενοχική συμπεριφορά ως προς την διατροφή του.

Στην ερώτηση «Νιώθεις ένοχη για το φαγητό που έφαγες;», η απάντηση ήταν καταφατική, όπως επίσης και στις δύο επόμενες ερωτήσεις: «Συνηθίζεις να περνάς την ημέρα σου με άδειο στομάχι;» και «Φοβάσαι μήπως παχύνεις;».

Στον αντίποδα, οι γυναίκες που έβγαιναν με λιγότερο ελκυστικούς άνδρες από αυτούς αποδείχτηκε πως είχαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ήταν πιο άνετες και χαλαρές στην ζωή τους, κατά συνέπεια και πιο ευτυχισμένες.

Advertisement

Η Ρέινολντς δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι το να έχει μια γυναίκα ένα σύντροφο λιγότερο ελκυστικό από εκείνη τις προσφέρει την άνεση να χαλαρώσει ως προς την εξωτερικής εμφάνιση. Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει δίπλα της ένα σαφώς πιο όμορφο άντρα, τότε εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά».

reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement