Οι 40άρες πιο ωραίες και με τη βούλα… των επιστημόνων

Advertisement

«Κανένας δεν είναι νέος μετά τα 40, αλλά μπορεί να είναι ακαταμάχητος» έλεγε η Κοκό Σανέλ πριν μερικές δεκάδες χρόνια και σήμερα η επιστήμη έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που θεωρούνται οι πιο όμορφοι στον κόσμο, συνεχώς αυξάνεται και πλησιάζει πλέον τα 40.

Αμερικανοί ερευνητές συνέκριναν τον κατάλογο των διάσημων «Πιο Όμορφων Ανθρώπων» του περιοδικού People για το 1990, με τον αντίστοιχο κατάλογο του 2017 και διαπίστωσαν ότι μέσα σε τρεις δεκαετίες η μέση ηλικία των πιο όμορφων «σταρ» του πλανήτη αυξήθηκε από τα 33,2 στα 38,9 έτη.

Advertisement

Μισέλ Πφάιφερ και Σάρον Στόουν εξακολουθούν να είναι γοητευτικές, ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς, ανακηρύχθηκε για Πέμπτη φορά η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις σταρ είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα του 1990.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νίλαμ Βάσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό δερματολογίας «JAMA Dermatology», διαπίστωσαν επίσης ότι με το πέρασμα των χρόνων, στις λίστες των πιο όμορφων γυναικών αυξάνονται εκείνες με σκουρόχρωμο δέρμα.

Advertisement

Ενώ το 1990 που εγκαινιάσθηκε ο ετήσιος κατάλογος «World’s Most Beautiful» από το People, με πρώτη νικήτρια τη Μισέλ Πφάιφερ, το 88% των διασημοτήτων στον κατάλογο είχαν ανοιχτόχρωμο δέρμα, φέτος το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 70%, και παράλληλα έχει αυξηθεί από 12% το 1990 σε 30% φέτος το ποσοστό όσων έχουν σκούρο δέρμα.

Οι Χάλι Μπέρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπιγιονσέ και Λουπίτα Νιγιόνγκο είναι μάλιστα μερικές από τις λαμπερές έχρωμες κυρίες που έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας.

Πηγή:vita.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement