F1 GP Μεξικού: Νικητής ο Verstappen, πρωταθλητής ο Hamilton

Advertisement

Ο Lewis Hamilton σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου, καθώς τερματίζοντας ένατος φεύγει από το Μεξικό με προβάδισμα 56 πόντων ενώ μόνο 50 είναι διαθέσιμοι στα Grand Prix Βραζιλίας και Άμπου Ντάμπι.

Κι αυτό παρά την… τρομάρα της εκκίνησης όπου η σύγκρουση με τον Sebastian Vettel έστειλε και τους δύο διεκδικητές του τίτλου στην ουρά της κατάταξης.

Η πολύ καλή εκκίνηση του Max Verstappen πυροδότησε αυτή τη σειρά γεγονότων καθώς απαιτώντας τον προσπέρασμα επί του Γερμανού που είχε την pole, πήρε τα ηνία την ώρα που η εμπρός αεροτομή του οδηγού της Ferrari έσκιζε το πίσω δεξί ελαστικό του οδηγού της Mercedes.

Advertisement

Κι ενώ από εκεί ξεκίνησε ο περίπατος του οδηγού της Red Bull, ξεκίνησε και η αγωνιώδης προσπάθεια αναρρίχησης των δύο διεκδικητών.

Παρότι κέρδισε 15 θέσεις, ο Vettel δεν κατάφερε να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Χρειαζόταν νίκη ή υπό προϋποθέσεις δεύτερη θέση και τελικά έμεινε τέταρτος, αρκετά πίσω από τον τρίτο Kimi Raikkonen και κυρίως τον δεύτερο Valtteri Bottas.

Για μία ακόμα φορά, σε έναν κρίσιμο αγώνα όπου ο Hamilton δεν μπορούσε να πρωταγωνιστήσει, ο Φινλανδός φώναξε «παρών». Και αυτό ήταν σε όλο τον αγώνα το μαξιλάρι ασφαλείας του Hamilton που η δική του αντεπίθεση τον βρήκε τελικά ένατο.

Advertisement

Για τον Verstappen, μπορεί αυτή η νίκη να μην είχε βαθμολογικό αντίκτυπο αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν πρωταγωνιστεί, το ίδιο και η Red Bull. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ενόψει 2018.

Η Mercedes εξασφάλισε λοιπόν το νταμπλ ενώ η Ferrari που στο Τέξας έχασε οριστικά τον τίτλο των κατασκευαστών, σήμερα απώλεσε και αυτόν τον οδηγών. Η σεζόν της έχει αντίθετη ρότα από εκείνη των «ταύρων».

Εξαιρετική ήταν για έναν ακόμα αγώνα η Force India, με τον Esteban Ocon να τερματίζει πέμπτος και τον τοπικό ήρωα Sergio Perez έβδομο.

Advertisement

Ανάμεσά τους ήταν η Williams του Lance Stroll που έκανε ένα ωραίο δώρο στον εαυτό του για τα 19α γενέθλιά του.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε η Haas του Kevin Magnussen και ο Hamilton με τον Fernando Alonso, που έστω για μερικές στροφές, είχαν μία αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά δίκαιη μονομαχία.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μας υποστήριξαν. Έκανα ότι μπορούσα, είχα καλή εκκίνηση και δεν ξέρω τι έγινε στη στροφή 3. Νομίζω πως έδωσα αρκετό χώρο στον Vettel αλλά… Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και την ομάδα μου. Έχουμε ζήσει πέντε σπουδαία χρόνια μαζί. Τους ευχαριστώ», ήταν τα πρώτα λόγια του Hamilton.

Advertisement

Έτσι, ο Hamilton με την ένατη θέση του πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο του και έφτασε στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης τους Vettel και Prost που έχουν επίσης τέσσερις. Δεύτερος είναι ο Fangio με πέντε και πρώτος ο Michael Schumacher με επτά.

Πηγή:sport24.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement