Ξέφρενο ράλι πάνω από τα $7.000 για το Bitcoin – κέρδη άνω του 600% φέτος

Advertisement

«Φωτιά” έχει πάρει η τιμή του Bitcoin που σπάει με μεγάλη ευκολία το ένα μετά το άλλο τα επίπεδα ρεκόρ, δίνοντας την αίσθηση πως ο ανήφορος του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος δεν έχει στο πέρας του αντιστάσεις.

Χθες το Bitcoin κατέκτησε άλλο ένα ορόσημο – αυτό των 7.000 δολαρίων – σε λιγότερο από ένα μήνα από την «διάσπαση” των 5.000 δολαρίων, ενώ σήμερα συνεχίζει ακάθεκτο την εξερεύνηση νέων ιστορικών υψηλών πάνω από τα 7.400 δολάρια.

Τα κέρδη δε του κρυπονομίσματος μέχρι στιγμής φέτος ξεπερνούν το 600%, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια!

Advertisement

Η τελευταία ανοδική ώθηση στο Bitcoin δόθηκε αυτή την εβδομάδα από την απόφαση του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων CME  – της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος να ανακοινώσει τα σχέδιά του για έναρξη διαπραγμάτευσης futures Bitcoin.

Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2017 και υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Και ενώ η απόφαση της CME έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από τους επενδυτές του Bitcoin, δεν είναι λίγες οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για για «φούσκα” στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, η οποία δεν επιτηρείται από τις ρυθμιστικές αρχές.

Advertisement

Ερωτηθείς ωστόσο από το Bloomberg για το εάν τον φοβίζει η πιθανότητα μιας φούσκας, ο CEO της CME, Terry Duffy δήλωσε χαρακτηριστικά «η δουλειά μας είναι να διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο, όχι να αποφασίζουμε ποια είναι η τιμή ενός προϊόντος”.

Πηγή:capital.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement