Η ατμοσφαιρική ρύπανση «πνίγει» την Ινδία – Συναγερμός στο Νέο Δελχί

Advertisement

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία κήρυξε το Νέο Δελχί η Ινδική Ιατρική Ένωση καθώς ένα πυκνό σύννεφο ρύπανσης έχει καλύψει την πόλη ενώ παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περιορίσει την απειλή.

«Ανακηρύξαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία το Νέο Δελχί, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια», δήλωσε σε ξένα πρακτορεία ο επικεφαλής της Ινδικής Ιατρικής Ένωσης, Κιρσάν Κουμάρ Αγκαρουάλ

Η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη στα περισσότερα σημεία της πόλης, ενώ τα επίπεδα μόλυνσης ξεπέρασαν το συνιστώμενο όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά 30 φορές σε αρκετές περιοχές.

Advertisement

Ο επικεφαλής υπουργός του Δελχί, Άρβιντ Κετζιρουάλ, ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας, να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σχολεία για λίγες μέρες.

Τα 703 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο έφτασαν σήμερα τα επίπεδα των μικροσκοπικών σωματιδίων (PM 2,5), τα οποία εισέρχονται βαθιά στους πνεύμονες.

Οι αρχές, έκλεισαν προσωρινά αρκετά εργοστάσια και προσπάθησαν να μειώσουν την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, ωστόσο οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν.

Advertisement

«Είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα και πρέπει να βρούμε μία γρήγορη και μόνιμη λύση πριν να είναι πολύ αργά», δηλώνει στους «Times of India» η μεσίτρια, Βίπιν Μαλχότρα και συνέχισε: «Το Δελχί έχει γίνει ανυπόφορο για να ζεις, ιδιαίτερα για τα παιδία, καθώς η μόλυνση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2014 είχε κατατάξει το Νέο Δελχί ως την πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του πλανήτη, με την ποιότητα του αέρα να είναι χειρότερη από αυτή του Πεκίνου.

Πηγή:kathimerini.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement