Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβοπληρωμένα διαζύγια στην Ιστορία [εικόνες]

Advertisement

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν «χωρισμένα» για να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ και στο ρεύμα, αλλά και για να εισπράξουν κοινωνικά επιδόματα, τα διαζύγια σε πολιτισμένες χώρες κοστίζουν δισ. ευρώ.

Αυτά όμως είναι τα πιο ακριβά διαζύγια στην Ιστορία. Και τα πλήρωσαν, φυσικά, μόνο οι άντρες.

Τσαρλς Έντγκαε Φίπκε και Μαρλέν Φίπκε. Έτος 2000. Ποσό 200 εκατ. ευρώ.

1

Advertisement

Ο Τσαρλς Φίπκε ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε διαμάντια στις βορειοδυτικές πολιτείες του Καναδά. Η πρώην σύζυγός του ανακάλυψε ό,τι γυαλίζει μόλις έλαβε την αποζημίωση από το διαζύγιο.

Η Μαρλέν πήρε το 1/5 της εταιρείας που ανερχόταν στα 123 εκατομμύρια ευρώ και αρκετά ακόμα από άλλες πηγές εσόδων του πρώην συζύγου της και έτσι η αποζημίωσή της έφτασε τα 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και Μαρία Σράιβερ.  Έτος 2011. Ποσό: 375 εκατ. ευρώ

2

Advertisement

Μετά από 25 χρόνια γάμου η Μαρία Σράιβερ (με ρίζες στην οικογένεια Κένεντι) συμπλήρωσε την αίτηση διαζυγίου κατά του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε σχέση με την οικονόμο του σπιτιού τους και είχαν αποκτήσει μαζί έναν γιο.

Ο γιος έμενε στο σπίτι ως ψυχοπαίδι και όταν έγινε 18 ετών έμαθε ότι το αφεντικό της μητέρας, ήταν ο πατέρας του.

Μελ Γκίμπσον και Ρόμπιν Μουρ. Έτος 2006. Ποσό: 425 εκατ. ευρώ

3

Advertisement

Ένας άγνωστος ηθοποιός και μια βοηθός οδοντιάτρου παντρεύονται και φτάνουν να κατακτήσουν την κορυφή του box office. Η Ρόμπιν Μουρ παντρεύτηκε με τον Μελ Γκίμπσον το 1980 και χώρισαν μετά από 16 χρόνια. Αυτό του στοίχησε ακριβώς τη μισή του περιουσία. Η συμφωνία του διαζυγίου τους είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο Χόλιγουντ.

Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ιρίνα Μαλαντίνα. Έτος 2006. Ποσό 300 εκατ. ευρώ

4

Η Ιρίνα Μαλαντίνα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Ρώσο μεγιστάνα, κατηγορώντας τον ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Advertisement

Το διαζύγιό τους έγινε… σίριαλ και το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Αν και αρχικά η Ιρίνα διεκδίκησε τη μισή περιουσία του Ρομάν Αμπράμοβιτς, δηλαδή ποσό που ανερχόταν στα 6 δισ. ευρώ, τελικά αποζημιώθηκε για το τέλος του γάμου τους μόνο με 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μπέρνι ‘Εκλεστοουν και Σλάβικα Έκλεστόουν. Έτος 2009. Ποσό 1,2 δισ. ευρώ

5

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Φόρμουλα 1, παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Σλάβικα σε έναν γάμο που κράτησε 23 χρόνια. Απέκτησαν δυο παιδιά και τελικά η κατά 28 χρόνια μικρότερή του σύζυγος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Advertisement

Ρούπερτ Μέρντοχ και Άννα Μαρία Τορβ. Έτος 1998. Ποσό 1,7 δισ. ευρώ

6

Μετά από 32 χρόνια γάμου και τρία παιδιά ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους το 1998. Το διαζύγιό τους έληξε το 1999 αφήνοντας την Τορβ με περιουσία πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένων και 110 εκατομμυρίων σε μετρητά.

Ρούπερτ Μέρντοχ και Γουέντι Ντενγκ. Έτος 2013. Ποσό 1,8 δισ. ευρώ

7

Advertisement

Ξανά θύμα ο Μέρντοχ, ο οποίος παντρεύτηκε τη Ντενγκ μόλις 17 ημέρες μετά το δεύτερο διαζύγιό του. Δεκατρία χρόνια μετά ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τη διαδικασία που ήξερε. Εκείνος 82 και η Ντενγκ 44, πήραν διαζύγιο για ασυμφωνία χαρακτήρων και άλυτες διαφωνίες.

Άλεκ Γουάιλντσταιν και Τζόσλιν Πέρις. Έτος 1997. Ποσό 2,5 δισ. ευρώ

8

Ο Άλεκ κληρονόμησε αμύθητη περιουσία από τη διάσημη οικογένεια του που το αντικείμενο της επιχείρησής της ήταν η πώληση έργων τέχνης. Όταν η σύζυγός του τον συνέλαβε με τη 19χρονη ερωμένη του, 42 χρόνια μικρότερή του, αποφάσισε να φύγει και εισέπραξε 2,5 δισεκατομμύρια μετά τη συμφωνία που έκαναν. Εκτός αυτού, κάθε χρόνο για τα επόμενα 13 χρόνια μετά το διαζύγιο, εισέπραττε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement