Το νέο Tesla τρομάζει Porsche και Βugatti [βίντεο]

Advertisement

Ο Elon Musk ανακατεύει την τράπουλα στην κατηγορία των roadster υψηλών επιδόσεων.

Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Tesla παρουσίασε αιφνιδιαστικά ένα νέο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική ταχύτητα 402 χλμ./ώρα, 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9’’.

Δεν πρόκειται μάλιστα για κάποιο πυροτέχνημα, αλλά για ένα πρωτότυπο που θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής και θα κυκλοφορήσει το 2020, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην παραγωγή του, όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα με άλλα νέα αυτοκίνητα της Tesla.

Advertisement

Ο Musk επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά το σκηνοθετικό του ταλέντο, καθώς στη συγκεκριμένη εκδήλωση σε αεροδρόμιο του Χέιθορν της Καλιφόρνια προβλεπόταν «μόνον» η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτροκίνητου φορτηγού της Τesla.

Ωστόσο την τελευταία στιγμή ξεπήδησε μέσα από τη ρυμούλκα του φορτηγού το αεροδυναμικό roadster σε κατακόκκινο χρώμα και έγινε στην κυριολεξία χαμός!

Όπως γράψαμε, το τετραθέσιο coupe θα λανσαριστεί στην αγορά το 2020 και θα κοστίζει περί τις 200.000 δολάρια, ενώ η επιτάχυνση των 1,9’’ για τα 0 – 100 χλμ./ώρα προκαλεί τρόμο σε μεγάλα ονόματα από τον χώρο των supercars και hypercars.

Advertisement

Για παράδειγμα, η Bugatti Beyron χρειάζεται για τα 0 – 100 χλμ./ώρα 2,4’’, η Porsche 918 2,6’’ και η McLaren P1 2,8’’.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement