F1: O Kubica θα πρέπει πείσει και τη FIA

Advertisement

Το επόμενο διήμερο ο Robert Kubica θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Williams στις δοκιμές της Formula 1 που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Ως γνωστόν, ο Πολωνός που επιδιώκει τη μεγάλη επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τον τρομακτικό τραυματισμό που είχε τον Φεβρουάριο του 2011, είναι φαβορί για το ρόλο επίσημου οδηγού στη βρετανική ομάδα το 2018.

Όμως ακόμα κι αν αυτές οι δοκιμές κυλήσουν ομαλά για τον 32χρονο, ακόμα κι αν η ιστορική ομάδα πειστεί να του δώσει τη θέση του teammate του Lance Stroll για την επόμενη σεζόν, ο Πολωνός θα χρειαστεί και τη συγκατάθεση της FIA. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Jean Todt.

Advertisement

«Έχουμε ειδικούς σε αυτόν τον τομέα και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν όλα τα απαιτούμενα βήματα αν προκύψει αυτό το ενδεχόμενο. Οι οδηγοί έρχονται και φεύγουν, όμως ο Kubica αποτελεί ειδική περίπτωση λόγω του πολύ άσχημου ατυχήματος σε ράλι που τον ανάγκασε να σταματήσει από την F1.

Όμως επέζησε, επέστρεψε στη δράση αγωνιζόμενος στα ράλι, τώρα σε μονοθέσια, θα δούμε αν θα επιστρέψει και σε ρόλο επίσημου οδηγού στην F1. Όμως είναι ξεκάθαρο, πως θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα στάνταρ σχετικά με τα ιατρικά τεστ. Θα είναι λοιπόν θέμα των γιατρών μετά«, είπε ο Todt.

To ιατρικό επιτελείο της FIA θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για να μπορέσει ο Kubica να πάρει αγωνιστική λισάνς.

Advertisement

Βέβαια η λογική λέει πως εφόσον πειστεί η Williams πως είναι σε θέση να αγωνιστική κανονικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018, δύσκολα θα υπάρξει άλλο εμπόδιο.

Πηγή:sport24.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement