F1: Ο Κούμπιτσα μπορεί σίγουρα να αγωνιστεί – Η Williams δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία

Advertisement

Ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Paddy Lowe, δήλωσε ότι δεν έχει πλέον καμία ανησυχία ότι ο παλιός τραυματισμός του Robert Kubica μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά του να αγωνίζεται στη Formula 1.

H Williams αξιολογεί τη δυνατότητα του Kubica να επιστρέψει στην F1, έξι χρόνια μετά τον σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του στο ιταλικό Rallye Andora, το 2011.

Ο Kubica είχε ήδη κάνει δοκιμές με μια Williams του 2014 στο Silverstone και το Hungaroring, και ο Lowe δήλωνε ότι η δοκιμή της Williams 2017 στο Abu Dhabi θα ήταν κρίσιμη για να μπορέσει η ομάδα να αξιολογήσει τη φυσική κατάσταση του Πολωνού.

Advertisement

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν 100% σίγουρος ότι ο Kubica μπορεί να φέρει σε πέρας ένα ολόκληρο τριήμερο αγώνα Grand Prix, o Lowe απάντησε: «Ναι, δεν υπάρχουν αμφιβολίες σε αυτό το θέμα».

Πέρα από ένα σκασμένο λάστιχο που του κόστισε χρόνο την πρώτη μέρα, ο Πολωνός δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα στις διήμερες δοκιμές και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της ομάδας δοκιμάζοντας ολόκληρη την γκάμα ελαστικών της Pirelli, από το medium έως το νέο hyper-soft ώστε να έχει πλήρη και ενημερωμένη ιδέα.

Ο Lowe δεν ήθελε να πει αν οι δοκιμές επηρέασαν την επιλογή οδηγού της Williams για το 2018, αλλά δήλωσε ευχαριστημένος από τη δουλειά του Kubica.

Advertisement

«Ο Robert έκανε σπουδαία δουλειά», είπε. «Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν, οπωσδήποτε με τον αριθμό των γύρων και με όλη μας τη συνεργασία.

«Το feedback που δίνει είναι πολύ καλό. Είναι ένας οδηγός με φοβερή πείρα και μεγάλος γνώστης της δουλειάς του. Η δουλειά του είναι επαγγελματίας οδηγός αγώνων, οπότε έχει αυτή την αυτοπεποίθηση που μπορείς να τη νιώσεις στο γκαράζ. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι με τον Robert».

Ο Lowe είπε επίσης ότι έχει εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα του Kubica να επιστρέψει στην F1 μετά τον παρά λίγο ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού.

Advertisement

«Ο Robert είναι ένας οδηγός που όλοι θαυμάζαμε όταν οδηγούσε στη Formula 1 και τον θαυμάζουμε μέχρι σήμερα», είπε.

«Είναι λαμπρό παράδειγμα του χαρακτήρα του το ότι σκέφτηκε να επιστρέψει μετά το ατύχημα που είχε και να πολεμήσει απλά για να δει αν θα μπορούσε να επιστρέψει στη Formula 1».

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν άλλα ερωτήματα που θα έπρεπε να απαντηθούν σχετικά με την υπογραφή του Kubica στη Williams, o Lowe είπε: «Θα συνεχίσουμε να το δουλεύουμε. Επικεντρωνόμαστε στις δοκιμές  και θα ανασυνταχθούμε μετά για να πάρουμε την απόφασή μας για του χρόνου, όσον αφορά στους αγώνες».

Advertisement

Ο Kubica –που δηλώνει με έμφαση ότι «δεν οδηγεί με το ένα χέρι» και βρίσκεται «στην καλύτερη φυσική κατάσταση της καριέρας του»– είναι το ακλόνητο φαβορί για τη δεύτερη θέση στη Williams το 2018, δίπλα στον Lance Stroll.

Όμως έχει έρθει στο προσκήνιο και ο εφεδρικός οδηγός της Renault, o Sergey Sirotkin, που η γαλλική ομάδα τον προωθεί δυνατά.

Ο Ρώσος πάντως ήταν πιο αργός από τον Πολωνό στις δοκιμές του Abu Dhabi και ο χρόνος του Kubica, πολύ κοντά σε αυτόν του Carlos Sainz, δείχνει ότι εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητς του μονοθεσίου.(Δείτε τους χρόνους της δεύτερης και τελευταίας ημέρας, πιο κάτω).

Advertisement

Κάποιες πιθανότητες διατηρούν ακόμα ο Daniil Kvyat και ο εφεδρικός οδηγός της Williams, Paul di Resta, όμως ο Pascal Wehrlein θεωρείται ότι έχει βγει πλέον από το παιχνίδι.

Η Williams δεν αναμένεται να συζητήσει το θέμα των οδηγών πριν την επόμενη εβδομάδα, αλλά ελπίζει να έχει πάρει την απόφασή της πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement