Οι δίδυμοι που έγιναν οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι επενδύοντας στο Bitcoin

Είχαν κατηγορήσει τον Marc Zuckerberg ότι έκλεψε την ιδέα τους για το facebook

Advertisement

Ήταν πριν λίγα χρόνια που ο Cameron και ο Tyler Winklevoss κατηγόρησαν τον Mark Zuckerberg ότι έκλεψε την ιδέα τους για το Facebook. Σήμερα είναι οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι μέσω Bitcoin.

Ο Cameron και ο Tyler Winklevoss είχαν καταθέσει αγωγή σε βάρος του Mark Zuckerberg για το facebook το 2009.

Τότε οι δύο πλευρές προχώρησαν σε διακανονισμό 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα δίδυμα αδέρφια χρησιμοποίησαν μερικά από αυτά τα χρήματα (14 εκατομμύρια δολάρια) για να επενδύσουν στο Bitcoin το 2013. Αγόρασαν το 1% των Bitcoin που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή.

Advertisement

Από τότε το ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε σε αξία κατά 10.000%, κάνοντας τα 36χρονα δίδυμα αδέρφια δισεκατομμυριούχους. Περιγράφουν μάλιστα το Bitcoin ως «καλύτερο από χρυσό».

Σε σύγκριση με τον χρυσό, το Bitcoin μοιράζεται τα ίδια 9 θεμελιώδη χαρακτηριστικά. Συμπεριλαμβανομένης της σπανιότητας, της αντοχής, της φορητόητας. Ταιριάζει ή και ξεπερνά τον χρυσό σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

«Το βλέπουμε ως δυνητικά το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο όλων», δήλωσε ο Tyler το 2016. Τα δύο αδέρφια θεωρούσαν το Bitcoin ως ένα κομμάτι ψηφιακής οικονομίας που θα άλλαζε τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές.

Advertisement

Έμαθαν πρώτη φορά για το ψηφιακό νόμισμα ενώ έκαναν διακοπές στην Ίμπιζα το 2012 και το 2015 ξεκίνησαν μια αγορά ψηφιακού νομίσματος γνωστή ως Gemini. Επιτρέπει ουσιαστικά στους επενδυτές να αγοράζουν, να πουλάνε και να αποθηκεύουν Bitcoins.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αγορά που ήταν παρόμοια με αυτή του Nasdaq ή NYSE για ψηφιακό νόμισμα», είχε δηλώσει ο Tyler. «Θέλαμε κάτι που να αισθάνονται άνετα η Wall Street και η Main Street».

«Θυμάμαι που κάποτε οι άνθρωποι δήλωναν ότι το facebook είναι μανία. Είδαμε την ταινία να παίζεται με το facebook. Νιώθουμε ότι είμαστε ξανά στην ίδια ταινία, μόνο με διαφορετικό καστ», δήλωσε ο Tyler στους Financial Times.

Πηγή:star.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement