Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες με τους λιγότερο ελκυστικούς άντρες

Advertisement

Οι περισσότεροι από εσάς, θα έχετε παρατηρήσει, πολλές φορές στο δρόμο ζευγάρια, όπου η γυναίκα είναι πολύ πιο όμορφη από το σύντροφό της και σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί… «μα καλά τι του βρήκε;»

Πρόσφατη, όμως, έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, δίνει την απάντηση, αποκαλύπτοντας ότι οι όμορφες γυναίκες επιλέγουν λιγότερο ελκυστικούς συντρόφους, γιατί πολύ απλά μαζί τους νιώθουν πιο ευτυχισμένες και πιο άνετες.

Πιο συγκεκριμένα, ευρήματα της έρευνας αυτής, έδειξαν ότι μία ερωτική σχέση είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχημένη, όταν η γυναίκα είναι πιο ελκυστική από τον άντρα.

Advertisement

Οι ερευνητές εξέτασαν 113 ζευγάρια που μετρούσαν μόλις λίγες εβδομάδες μαζί, βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης και του τρόπου ζωής τους. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σ΄ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο πολύ επιδίωκαν να διατηρούνται σε φόρμα και να παραμένουν ελκυστικοί.

Η επικεφαλής της έρευνας και διδακτορική φοιτήτρια, Tania Reynolds αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το να έχει μια γυναίκα ένα σύντροφο λιγότερο ελκυστικό από εκείνη, προσφέρει την άνεση να χαλαρώσει ως προς την εξωτερική εμφάνιση. Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει δίπλα της ένα σαφώς πιο όμορφο άντρα, τότε εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά».

Advertisement

Οι γυναίκες που είχαν σχέση με όμορφους άντρες, ήταν πιο πιθανόν να αναφέρουν ότι πρόσεχαν πολύ τη διατροφή τους, είχαν εμμονή με τη γυμναστική και είχαν αρκετό άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση και πιο συγκεκριμένα σχετικά με το πώς φαίνονται στον σύντροφό τους.

Όπως επισημαίνει η ερευνήτρια, το να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και να προσέχεις το σώμα σου, σίγουρα βοηθά την καλή υγεία μας, αλλά απέχει κατά πολύ από το να πιέζουμε τον εαυτό μας σε μόνιμη βάση να στερείται πράγματα για να δείχνουμε όμορφοι.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως στις περιπτώσεις όπου ο άντρας ήταν λιγότερο ελκυστικός, έτεινε να αντισταθμίζει αυτή την «έλλειψη» με πράξεις όπως δώρα, περισσότερη ενασχόληση με τη σύντροφό του στο κρεβάτι και συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού. Ήταν πιο αφοσιωμένος στη σχέση και είχε ως προτεραιότητα να ευχαριστήσει τη σύντροφό του.

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement