Σκορπιός: Επιχείρηση δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ

Advertisement

Επιχείρηση δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε τετράδιο που βρέθηκε στα κρησφύγετα  της τουρκικής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, υπήρχε σχεδιάγραμμα επίθεσης με ρουκέτες στην  αυτοκινητοπομπή.

Σε αυτό το σκαρίφημα ο Ερντογάν ονομάζεται «Σκορπιός» και το επιχειρησιακό πλάνο προέβλεπε επίθεση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, την ώρα που αυτό θα διέσχιζε τους αθηναϊκούς δρόμους. Παράλληλα, μία δεύτερη ομάδα ενόπλων θα αναλάμβανε δράση στην πίσω πλευρά της πομπής.

Αυτό που δεν προκύπτει μα σαφήνεια από τα ευρήματα της αστυνομίας που καταγράφονται σε σχετικό δημοσίευμα από το «Βήμα της Κυριακής» είναι το σημείο στο οποίο θα επιχειρούσε η  ένοπλη οργάνωση DHKP-C τη δολοφονική επίθεση.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου 2017, μετά από έφοδο σε τρία διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και στο Παγκράτι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές Κούρδων.

Στο εσωτερικό των σπιτιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολογιστές, σκληρή δίσκοι, καλώδια και ρολόγια καθώς και ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Η οργάνωση DHKP-C ξεκίνησε την δράση της το 1978 και ανέλαβε την ευθύνη για μεγάλο αριθμό δολοφονιών νυν και απόστρατων αξιωματικών στις αρχές ασφαλείας και τον στρατό της Τουρκίας.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement