Σεισμός στην Αττική: Τι απαντά ο ΣΚΑΪ για τα πλάνα από το σεισμό της Λέσβου

Advertisement

Έντονα σχολιάστηκε, κυρίως στα «social media», ότι κατά την διάρκεια του έκτακτου δελτίου ειδήσεων που προέβαλε χθες το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, προκειμένου να ενημερώσει τους τηλεθεατές για τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, χρησιμοποίησε πλάνα από τον πρόσφατο σεισμό στην Λέσβο.

Ο σταθμός σήμερα με ανακοίνωσή του παραδέχεται το λάθος, λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία».

Δείτε το βίντεο:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σταθμού

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.

Advertisement

Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement