Apple: Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιούν την επιβράδυνση των επιδόσεων

Advertisement

Όταν αποκαλύφθηκε ότι η Apple επιβραδύνει τις επιδόσεις των επεξεργαστών στις συσκευές της ανάλογα με την «γήρανση» των μπαταριών δημιουργήθηκε στο κοινό ένα κλίμα αγανάκτησης για τη συγκεκριμένη πρακτική.

Η Apple από την πλευρά της προχώρησε βέβαια στην ουσιαστική αιτιολόγηση της πρακτικής, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Σήμερα είχαμε ένα ακόμη επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Tim Cook, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Tim Cook, οι χρήστες του iOS 11 θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν την επιλογή επιβράδυνσης της συσκευής τους, μέσω της επόμενης αναβάθμισης που είναι προγραμματισμένη να εκδοθεί τον Μάρτιο.

«Σκοπεύουμε να δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα να ενημερώνεται για την υγεία της μπαταρίας της συσκευής του», δήλωσε ο Cook σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η αναβάθμιση που θα έρθει από την Apple θα ενημερώνει επίσης τους χρήστες με πιο ξεκάθαρο τρόπο πότε ακριβώς το iPhone θα μειώνει αυτόματα τις επιδόσεις του, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αναπάντεχα shutdowns.

Advertisement

Εκεί ακριβώς θα υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης, την οποία ωστόσο ο επικεφαλής της Apple συνέστησε στους χρήστες να μην την προτιμούν.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπερασπίστηκε την απόφαση να επιβραδύνονται τα παλαιότερα iPhones καθώς «πάντα στόχος είναι η καλύτερη εμπειρία του χρήστη».

Επίσης, ανέφερε ότι είναι «λογικό» να δίνονται οι μπαταρίες αντικατάστασης σε χαμηλές τιμές από το να δίνονται δωρεάν, γιατί «οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν να πάρουν μια καινούργια μπαταρία κάποια στιγμή».

Advertisement

Κατά την έναρξη της συνέντευξής του στο ABC ο Tim Cook επιβεβαίωσε αυτό που η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ότι δηλαδή θα επενδυθούν 350 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική οικονομία, εντός της επόμενης πενταετίας, δημιουργώντας περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement