Καταδικάστηκε ο γιατρός που διέγνωσε ψύξη, ενώ επρόκειτο για όγκο, με αποτέλεσμα η ασθενής να μείνει παράλυτη

Advertisement

Σε 2 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου γιατρός του Βενιζελείου Νοσοκομείου για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Κατήγορός του μια φοιτήτρια που πλεον βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια που το 2011 έμεινε παράλυτη, η άτυχη Μαρίζα Γουργολίτσα, φοιτούσε τότε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρουσίασε οξύτατους πόνους στην πλάτη, στη μέση και στην κοιλιά.

Πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διέγνωσαν (χωρίς μαγνητικη τομογραφια) ψύξη και της έδωσαν μυοχαλαρωτικά αντιφλεγμονώδη. Η νεαρή συνέχιζε όμως να πονάει εντονότατα και την επομένη ξαναπήγε στο νοσοκομειο.

Advertisement

Οι γιατροί και πάλι επέμειναν στην αρχική διάγνωση της ψύξης. Επειδή οι πόνοι και μετά την δεύτερη επίσκεψη ήταν ανυποχώρητοι παρά την αγωγή, το κοριτσι την τέταρτη πλέον ημέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων πήγε στο ΠΑΓΝΗ.

Εκεί οι γιατροί με μαγνητική τομογραφία διαπίστωσαν ότι είχε αναπτυχθεί ένα μόρφωμα στη σπονδυλική στήλη, κάποια μορφή «δυσπλασίας στον νωτιαίο μυελό».

Το κοριτσι άρχιζε πλέον να παρουσιάζει παράλυση των κάτω άκρων και διακομίσθηκε επειγόντως στην Αθήνα (και στην Ελβετία εν συνεχεία), όπου όμως οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλα.

Advertisement

Οπως είπαν στην παθουσα, η κατάσταση θα ηταν αναστρέψιμη μόνον αν ειχαν προλάβει να αντιμετωπίσουν με σωστη διαγνωση το μόρφωμα αρχικά στο Βενιζέλειο και πλέον δεν μπορούσε να αναστραφεί η παράλυση.

Πηγή:athensvoice.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement