Κατηγορία: Γεύση

  • souvlaki-gr-758

    Ουρές για… greek souvlaki στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν

    Tο greek souvlaki έκανε την έκπληξη… κατακτώντας ακόμα και το ακριβοθώρητο Μανχάταν. Η αρχή έγινε το 2010 από νέους και δραστήριους Ελληνες επιχειρηματίες, σε μια εποχή που στην αμερικανική μεγαλούπολη το σούσι κυριαρχούσε.

  • 11

    Εστιατόριο με θέμα τον… Χάρι Πότερ

    Στο Μπρούκλιν ένα εστιατόριο με σπεσιαλιτέ τα ζυμαρικά, αποφάσισε να βασίσει τη διακόσμησή του στον Χάρι Πότερ φτιάχνοντας… μαγική ατμόσφαιρα.

  • Αλεξανδρος-Μπουζικας-758

    Αυτός είναι ο καλύτερος οινοχόος της Ελλάδας για το 2017

    Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι ο φετινός νικητής που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2020 και που αναδείχθηκε ως καλύτερος Οινοχόος για το 2017 από τον διαγωνισμό που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

  • αννα-ρος-758

    Αυτή είναι η καλύτερη σεφ στον πλανήτη

    Μητέρα δύο παιδιών, η οποία μαζί με τον σύζυγό της διευθύνει το οικογενειακό εστιατόριο Hisa Franko στη μικρή πόλη της Σλοβενίας, στα σύνορα με την Ιταλία, δεν σπούδασε σεφ, αλλά άρχισε να ασχολείται με τη μαγειρική από αγάπη και ενθουσιασμό κι όχι επειδή ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά.

  • μπουκαλι-κρασι-758

    Κυνηγώντας τους πλαστογράφους πανάκριβων κρασιών

    Πριν από λίγα χρόνια, ένα ρεπορτάζ στη γαλλική εφημερίδα Sud Ouest προειδοποιούσε ότι υπάρχει πιθανότητα το 20% των κρασιών που κυκλοφορούν να είναι «μαϊμούδες». Το ποσοστό θεωρήθηκε τότε υπερβολικό από τους ειδικούς, αλλά η ανησυχία υπάρχει.

  • εστιατόριο φαγητά-758

    Οι τάσεις στη γεύση από το ’50 μέχρι σήμερα

    Με αφορμή τη νέα χρονιά που ξεκινάει, πάμε ένα γευστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, όχι στο 2016, αλλά σε παλιότερες δεκαετίες, για να δούμε τάσεις στο φαγητό στον κόσμο ξεχασμένες αλλά ενδιαφέρουσες.

  • Μπουκαλι κρασι νοιγμα

    Τι κρασί θα πιούμε το 2017

    Οι μέρες που ο καταναλωτής προτιμούσε τα γνωστά brands, τις εύκολες στην προφορά ποικιλίες και τα συμβατικά μπουκάλια κρασιού, ανήκουν στο παρελθόν.

  • κρασι-758

    Μία Ρετσίνα στα 10 «πιο αξέχαστα» κρασιά του 2016 της λίστας των New York Times

    Ο κορυφαίος κριτικός οίνου, Έρικ Ασίμοβ, δοκίμασε τη Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητικής κατά τη διάρκεια μίας τυχαίας στάσης για μεσημεριανό σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο και όπως φαίνεται η εμπειρία του έμεινε αξέχαστη.

  • ροζε κρασι-758

    Πώς φτιάχνεται το ροζέ κρασί;

    Το ροζέ κρασί καλύπτει το φάσμα χρωμάτων μεταξύ κόκκινου και λευκού κρασιού, κατά κάποιο τρόπο, αποτελώντας περισσότερο κάτι σαν state of mind.

  • γυναικα κρασι-758

    Τα 7 λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε κρασί

    Τα περισσότερα κρασιά αποτελούν πλέον πολυτέλεια, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο και να μην καταστρέφουμε την ευκαιρία να τα γευτούμε όπως τους πρέπει. Κάτι που πιθανότατα θα καταφέρετε αν γνωρίζετε και αποφεύγετε τα παρακάτω κοινά λάθη.

  • Σταματης Μισομικες-758

    Ο καλύτερος νέος σεφ στην Ευρώπη είναι Ελληνας

    Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ρόδιος σεφ Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

  • μελιτζανα-758

    Η μελιτζάνα κλέβει τη… δόξα από το αβοκάντο

    Η μελιτζάνα φαίνεται πως περνά φάση αναγέννησης κι έχει αρχίσει να κλέβει την παράσταση τους τελευταίους μήνες στα πιάτα διαφόρων σεφ σε όλο τον κόσμο, παραμερίζοντας, μάλιστα, το πολύ δημοφιλές αβοκάντο, που τα τελευταία χρόνια «ξετρύπωνε» παντού.