Κατηγορία: Γεύση

  • μπουκαλι-κρασι-758

    Κυνηγώντας τους πλαστογράφους πανάκριβων κρασιών

    Πριν από λίγα χρόνια, ένα ρεπορτάζ στη γαλλική εφημερίδα Sud Ouest προειδοποιούσε ότι υπάρχει πιθανότητα το 20% των κρασιών που κυκλοφορούν να είναι «μαϊμούδες». Το ποσοστό θεωρήθηκε τότε υπερβολικό από τους ειδικούς, αλλά η ανησυχία υπάρχει.

  • εστιατόριο φαγητά-758

    Οι τάσεις στη γεύση από το ’50 μέχρι σήμερα

    Με αφορμή τη νέα χρονιά που ξεκινάει, πάμε ένα γευστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, όχι στο 2016, αλλά σε παλιότερες δεκαετίες, για να δούμε τάσεις στο φαγητό στον κόσμο ξεχασμένες αλλά ενδιαφέρουσες.

  • Μπουκαλι κρασι νοιγμα

    Τι κρασί θα πιούμε το 2017

    Οι μέρες που ο καταναλωτής προτιμούσε τα γνωστά brands, τις εύκολες στην προφορά ποικιλίες και τα συμβατικά μπουκάλια κρασιού, ανήκουν στο παρελθόν.

  • κρασι-758

    Μία Ρετσίνα στα 10 «πιο αξέχαστα» κρασιά του 2016 της λίστας των New York Times

    Ο κορυφαίος κριτικός οίνου, Έρικ Ασίμοβ, δοκίμασε τη Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητικής κατά τη διάρκεια μίας τυχαίας στάσης για μεσημεριανό σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο και όπως φαίνεται η εμπειρία του έμεινε αξέχαστη.

  • ροζε κρασι-758

    Πώς φτιάχνεται το ροζέ κρασί;

    Το ροζέ κρασί καλύπτει το φάσμα χρωμάτων μεταξύ κόκκινου και λευκού κρασιού, κατά κάποιο τρόπο, αποτελώντας περισσότερο κάτι σαν state of mind.

  • γυναικα κρασι-758

    Τα 7 λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε κρασί

    Τα περισσότερα κρασιά αποτελούν πλέον πολυτέλεια, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο και να μην καταστρέφουμε την ευκαιρία να τα γευτούμε όπως τους πρέπει. Κάτι που πιθανότατα θα καταφέρετε αν γνωρίζετε και αποφεύγετε τα παρακάτω κοινά λάθη.

  • Σταματης Μισομικες-758

    Ο καλύτερος νέος σεφ στην Ευρώπη είναι Ελληνας

    Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ρόδιος σεφ Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

  • μελιτζανα-758

    Η μελιτζάνα κλέβει τη… δόξα από το αβοκάντο

    Η μελιτζάνα φαίνεται πως περνά φάση αναγέννησης κι έχει αρχίσει να κλέβει την παράσταση τους τελευταίους μήνες στα πιάτα διαφόρων σεφ σε όλο τον κόσμο, παραμερίζοντας, μάλιστα, το πολύ δημοφιλές αβοκάντο, που τα τελευταία χρόνια «ξετρύπωνε» παντού.

  • μπιρες

    Γίνετε ειδικοί στην μπύρα σε… 10 λεπτά

    Παρότι η μπύρα είναι ένα από τα πιο παλιά και περίπλοκα θέματα σε ολόκληρο τον τομέα των τροφίμων και ποτών, όταν διαβάσετε το άρθρο αυτό θα έχετε εξοικειωθεί με τη μπύρα, θα έχετε επιλέξει τον αγαπημένο σας τύπο και θα μπορείτε να κάνετε επιτυχημένους συνδυασμούς μπύρας με φαγητό.

  • Μπυρα-μπυρες

    8 μύθοι για την μπίρα που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

    Όσο πιο πολύ διεισδύει κάποιος στην κουλτούρα της μπίρας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι πολλά από αυτά που πίστευε τόσα χρόνια, μπορεί να μην ισχύουν. Ας ρίξουμε φως στους πιο διαδεδομένους μύθους που αφορούν την αγαπημένη μας απόλαυση.