Τα κινητά δεν προκαλούν την εμφάνιση καρκίνου

Advertisement

Μελέτη χρονικής διάρκειας 29 ετών απoενοχοποιεί τα κινητά ως παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου.

Η έρευνα έγινε στην Αυστραλία και μελέτησε τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου από το 1982 έως και το 2012, σε συνδυασμό με τα ποσοστά χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας από το 1987 έως και το 2012. Ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι τα περιστατικά καρκίνου δεν φαίνεται να αυξήθηκαν αισθητά τα τελευταία 30 χρόνια στην ηλικιακή ομάδα 20 – 84 ετών, στοιχείο που πιστοποιεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι η έντονη χρήση κινητού δεν σχετίζεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε αισθητή αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών, από το 1982, αλλά εδώ είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι τα κινητά έκαναν την εμφάνισή τους στην Αυστραλία από το 1987 και έπειτα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση των κρουσμάτων πιθανολογείται ότι εξηγείται από τη σημαντικά βελτιωμένη μεθοδολογία εντοπισμού του καρκίνου που άρχισε να εφαρμόζεται από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα.

Advertisement

Εξακολουθούν να υπάρχουν φωνές δυσπιστίας απέναντι στα συμπεράσματα σχετικών ερευνών, αλλά παραμένει δημοσιευμένο επιστημονικό δεδομένο το ότι οι περισσότερες έρευνες πιστοποιούν ότι τα κινητά δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου. Πάντως, ακόμα και αν αποδεικνυόταν το αντίθετο, όπως έχουν δείξει άλλες έρευνες, οι περισσότεροι θα είχαν μεγάλη δυσκολία στο να εγκαταλείψουν τα κινητά τους.

πηγη:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement