Τυφλή επί 20 χρόνια, έπεσε και ξαναβρήκε την όρασή της! [video]

Advertisement

Μια γυναίκα που ήταν τυφλή για περισσότερα από 20 χρόνια, ανέκτησε την όρασή της χάρη σε ένα πέσιμο στο σπίτι της στη Φλόριντα όπου χτύπησε το κεφάλι της.

Η 70χρονη Μαίρη Αν Φράνκο, τυφλώθηκε σταδιακά μετά από τραυματισμό της στη σπονδυλική στήλη σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1993. Τώρα, μετά από δύο δεκαετίες, και μετά από ένα ατύχημα ανέκτησε την όρασή της, με τους γιατρούς να προσπαθούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο. «Ήμουν τελείως τυφλή – το μόνο που μπορούσα να δω ήταν το μαύρο» δήλωσε στην Independent. «Ήμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου και πήγαινα προς την πόρτα. Το πόδι μου πιάστηκε σε ένα πλακάκι και γύρισε. Χτύπησαν το κεφάλι μου στο πίσω μέρος πιθανότατα στο τζάκι» δήλωσε.

Μετά την πτώση, η οποία συνέβη τον Αύγουστο του 2015, η κυρία Φράνκο ήταν ανίκανη και έπρεπε να φορά ένα κολάρο στο λαιμό της μέχρι την εγχείρηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από λίγες εβδομάδες. Βρισκόταν στο νοσοκομείο και ανάρρωνε μετά από την χειρουργική επέμβαση στο λαιμό της που διήρκησε 4 ώρες, όταν πέρασε η επίδραση του αναισθητικού και συνειδητοποίησε πως η όρασή της είχε επιστρέψει. Ωστόσο, λόγω της συγκεχυμένης κατάστασης στην οποία βρισκόταν, δεν κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί. «Κοίταξα προς το πόδι του κρεβατιού μου και είπα’ Γεια σου κυρία με τα μωβ, φέρε μου κάτι για τον πόνο’. Πονούσα τόσο πολύ και συνήθως είμαι πολύ ευγενική» είπε. «Και τότε μου είπε η ανιψιά μου’ Τι είπε;’ Και συνειδητοποίησα πως μπορούσα να δω.

Advertisement

Μου έδωσαν κι άλλα φάρμακα και το επόμενο πρωί μπορούσα να δω τα δέντρα και τα άσπρα σπίτια πίσω από το μικρό παράθυρο του δωματίου μου στο νοσοκομείο. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν υπέροχα. Όλοι έρχονταν και μου έλεγαν: ‘Είσαι η γυναίκα-θαύμα’». Ο νευροχειρουργός δρ. Τζον Αφσάρ, που πραγματοποίησε την εγχείρηση, δήλωσε στο ABC News πως δεν περίμενε να επηρεαστεί η όραση της Φράνκο. «Η αποκατάσταση της όρασης της Μαίρη Ανν Φράνκο είναι ένα πραγματικό θαύμα» δήλωσε. «Πραγματικά δεν έχω επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό». Πρόσθεσε πως μία θεωρία για την εξαιρετική αυτή ιστορία ήταν πως το ατύχημα θα μπορούσε να επηρέασε μία αρτηρία που περιόριζε την ροή του αίματος προς το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την όραση.

πηγη:ethnos.gr

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement