Ο Αμαζόνιος μέσα από 10 χρήσιμες πληροφορίες που μάλλον δεν είχατε ξανακούσει

Advertisement

Στον Αμαζόνιο υπάρχει ένα τυφλό είδος μυρμηγκιού, το οποίο θεωρείται άμεσος απόγονος του πρώτου είδους μυρμηγκιού του κόσμου.

Ο Martin Strel, κολυμβητής μακρινών αποστάσεων από τη Σλοβενία, έχει κολυμπήσει όλο το μήκος του Αμαζονίου σε λίγο παραπάνω από 2 μήνες.

Κάτω από τον Αμαζόνιο βρίσκεται ένας άλλος ποταμός, περίπου 4 χιλιόμετρα βαθύς, πιο φαρδύς και το ίδιο μακρύς. Η ονομασία του είναι Rio Hamza.

Advertisement

Το 20% του οξυγόνου του κόσμου προέρχεται από το δάσος του Αμαζονίου.

Παρ’ όλο που διάφορες αποστολές στο παρελθόν προσπάθησαν να βρουν τις χαμένες πόλεις του Αμαζονίου που λέγεται ότι ήταν γεμάτες χρυσάφι, οι επιστήμονες πλέον αμφιβάλλουν για το αν θα μπορούσε ένας πολιτισμός να ευδοκιμήσει σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Αμαζόνιος φαίνεται πως φιλοξενεί 2,5 εκατομμύρια είδη εντόμων.Εκεί υπάρχουν φυλές ανθρώπων που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με άλλους και μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνουν έτσι.

Advertisement

Από άποψη ροής νερού, ο Αμαζόνιος είναι μεγαλύτερος από τα επόμενα 8 μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου μαζί!

Στον Αμαζόνιο υπάρχουν πάνω από 3 χιλιάδες φρούτα, με τις δυτικές κουλτούρες να καταναλώνουν περίπου 200. Ακόμη, εκεί φιλοξενούνται περισσότερα από τα μισά είδη ζώων του κόσμου.

πηγη: clickatlife

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement