Μπίρα χωρίς… όριο στο αλκοόλ;

Advertisement

Οι ζυθοποιοί του Οχάιο τρίβουν τα χέρια τους, αφού σύντομα θα μπορούν να φτιάξουν την μπίρα τους, όσο δυνατή τη θέλουν, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Στο Οχάιο οι λάτρεις της μπίρας μάλλον θα γίνουν λίγο πιο ευτυχισμένοι, καθώς σύμφωνα με νέο νόμο, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ δεν θα έχει όριο. Αυτό σημαίνει ότι οι ζυθοποιοί μπορούν να φτιάξουν όσο δυνατή μπίρα θέλουν, με μοναδικό περιορισμό το know-how και την ανθεκτικότητα της μαγιάς.

Η νομοθεσία πέρασε πριν μερικές ημέρες και πλέον δεν ισχύει το όριο του 12% περιεκτικότητας σε αλκοόλ στις μπίρες που παράγονται και πωλούνται στο Οχάιο. Σύμφωνα με την Ohio Craft Brewers Association, αυτή η απόφαση καθοδηγήθηκε από την προτίμηση του κόσμου, καθώς «διψάει» κυριολεκτικά για το διαφορετικό.

Advertisement

Το μέχρι τώρα όριο που είχε επιβληθεί, σήμαινε ότι κάποιες μπίρες δεν ήταν διαθέσιμες στην πολιτεία, αν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να τις προμηθευτούν σε άλλες πολιτείες.

Ο πειραματισμός με μπίρες που θα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, πάντως, πρόκειται να τραβήξει την προσοχή κι όσο πιο γρήγορα υπογραφούν και προχωρήσουν όλα, τόσο το καλύτερο.Στο ζυθοποιείο Canton Brewing, πάντως, αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση δεν προκάλεσε έκπληξη, ειδικά μετά τα νέα ότι το σκοτσέζικο ζυθοποιείο BrewDog στήνει τη νέα έδρα του στο Canal Winchester του Οχάιο. Για την ιστορία, το BrewDog φτιάχνει βαριές μπίρες, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 32% (Tactical Nuclear Penguin), 41% (Sink the Bismarck!) κ.ο.κ.

Η παρασκευή μιας μπίρας με πολύ αλκοόλ αποτελεί σίγουρα πρόκληση για τους ζυθοποιούς, αλλά η παλαίωσή της είναι καλύτερη, καθώς το αλκοόλ εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να την καταστρέψουν.

Advertisement

Οι μπίρες άνω του 12% έχουν μια πιο αλκοολούχα αίσθηση και είναι παχύρρευστες στο στόμα. Το κόλπο είναι το τελικό αποτέλεσμα να έχει ισορροπία, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν την επιθυμία να πιούν και δεύτερη.

πηγη: clickatlife

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement