Στίβος: Στο Ρίο με σπουδαία επίδοση ο Μιχάλης Αναστασάκης

Advertisement

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Μιχάλη Αναστασάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στην Τύνιδα. Ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, όχι μόνο κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία, αλλά κατάφερε να το συνδυάσει με σπουδαία επίδοση.

Το 77,08 μ. δεν του έδωσε μόνο την πρώτη θέση αλλά και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την τέταρτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα για τη χώρα μας, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων, το οποίο ήταν 76,12 μ. και ανήκε στον Σάββα Σαριζτόγλου από τις 28 Μαΐου 1993.

«Δεν περίμενα πως θα καταφέρει σε αυτή την φάση να πετύχει μια τόσο μεγάλη βολή. Από την Τρίπολη κι έπειτα είδα πως είναι κουρασμένος και του μείωσα την προπόνηση» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, που ο ίδιος μετρά ως αθλητής πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα κατάφερε να προσθέσει την πρώτη του ως προπονητής.

Advertisement

Οι βολές του Αναστασάκη, ο οποίος ταξίδεψε στην Τύνιδα με ρεκόρ 74,52 μ., ήταν 69,62 μ., 75,27 μ., 69,10 μ., 73,47 μ., 77,08 μ. και άκυρη. Δεύτερος με 71,27 μ. ήταν ο Τούρκος Μπαλτατζί Οζχάν και τρίτος ο Ισλάμ Ιμπραχίμ (Αίγυπτος) με 70,33 μ.

πηγη: naftemporiki

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement