Αυτές είναι οι 9 εταιρείες που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς

Advertisement

Συνδυάζοντας τα δεδομένα που συγκέντρωσε από 600 εργαζόμενους με προϋπηρεσία λιγότερη από τρία έτη, η ιστοσελίδα Emoulment.com δημιούργησε μια αναλυτική λίστα με τις αποδοχές εταιρειών. Η έρευνα αφορούσε όλων των ειδών τις θέσεις εργασίας, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτές είναι οι εταιρείες που δίνουν τα περισσότερα χρήματα ή επιπλέον αποδοχές σε είδος.

1. AMAZON
Το προσωπικό της Amazon είναι το πιο καλοπληρωμένο, καθώς ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών φτάνει τα 109.000 δολάρια με 22.000 επιπλέον δολάρια μπόνους. Όμως η εταιρεία διατηρεί μια φήμη κακομεταχείρισης και σκληρής αντιμετώπισης των εργαζομένων της κυρίως στις αποθήκες.

2. APPLE
Αποτελεί τη μόνη εταιρεία μαζί με την Amazon που προσφέρει εξαψήφιες αποδοχές στους νέους εργαζόμενους, ήτοι 104.000 δολάρια το χρόνο. Μαζί με το μέσο μπόνους των 16.000 δολαρίων, οι συνολικές ετήσιες αποδοχές φτάνουν τα 120.000 δολάρια. Όχι κι άσχημα.

Advertisement

3. GOOGLE
Βρίσκεται ψηλά στις περισσότερες λίστες με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους καθώς προσφέρει εξαιρετικά καλούς μισθούς αλλά και πολλές άλλες παροχές σε δώρα και υπηρεσίες. Όμως δεν βρίσκεται στην κορυφή των μεγαλύτερων μισθών. Ένας νέος που θα ξεκινήσει να εργάζεται στην Google θα αμείβεται ετησίως με 86.000 δολάρια, ενώ τα μπόνους φτάνουν περίπου τα 20.000 δολάρια.

4. CISCO SYSTEMS
Ακόμη μια αμερικάνικη εταιρεία με γενναίους μισθούς στους νέους εργαζόμενους. Ο μέσος μισθός φτάνει τα 67.000 δολάρια το χρόνο, και τα μπόνους τα 1.000 δολάρια.

5. ORACLE
Η εταιρεία του Λάρι Έλισον είναι γνωστή για τους μεγάλους της μισθούς αλλά όχι και για τα γενναία μπόνους στους νέους εργαζόμενους. Ο μέσος μισθός φτάνει τα 67.000 δολάρια ετησίως, ενώ δεν προβλέπεται κανένα έξτρα μπόνους στην αρχή.

Advertisement

6. MICROSOFT
Ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό σε όσους νέους ξεκινούν να εργάζονται εκεί. Ο μέσος μισθός σε ετήσια βάση είναι στα 58.000 δολάρια, ενώ τα μπόνους είναι περίπου 9.000 δολάρια.

7. TELEFONICA
Η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι η πρώτη μη αμερικανική στη σχετική λίστα. Ο μέσος μισθός των νέων εργαζόμενων φτάνει περίπου τα 45.000 δολάρια, ενώ τα μπόνους είναι στα 4.000 δολάρια.

8-9. ORANGE ΚΑΙ IBM
Καμία από τις δύο εταιρείες δεν δίνει μπόνους στους νέους εργαζόμενους, ενώ ο μέσος μισθός ενός καινούριου υπαλλήλου φτάνει περίπου τα 54.000 δολάρια ετησίως.

πηγη: imerisia

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement