Έξι tips για να μείνετε αδύνατοι όλες τις εποχές

Advertisement

Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσετε το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς να χρειαστεί να στερηθείτε τις αγαπημένες σας τροφές;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θέλει κόπο αλλά… τρόπο. Γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε 6 «θαυματουργά» tips που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα ακόμα και μετά το καλοκαίρι.

Πίνετε πάντα την ίδια ποσότητα νερού που πίνετε το καλοκαίρι

Advertisement

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι μία συμβουλή με σίγουρα αποτελέσματα. Αν πίνετε ένα μεγάλο  ποτήρι νερού με άδειο στομάχι κι  έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό, θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο και να μην πίνετε αναψυκτικά ή άλλα ροφήματα που έχουν ζάχαρη. Επιπλέον αν μένετε ενυδατωμένοι, θα είστε και πιο συγκεντρωμένοι την υπόλοιπη μέρα.

Γυμναστείτε περισσότερο

Όταν έχετε λίγο χρόνο για να γυμναστείτε η καλύτερη στρατηγική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να μετατρέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες σε γυμναστική. Την μέρα που δεν θα πάτε στο  γυμναστήριο, προσπαθήστε να κινηθείτε περισσότερο. Βγείτε για παιχνίδι με τα παιδιά σας, προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ και περπατήστε αντί να κάθεστε στον καναπέ!

Αν δεν μπορείτε να ασκηθείτε διαβάστε βιβλία για την υγεία και την ευεξία

Advertisement

Αν δεν έχετε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο αλλά δεν θέλετε να χάσετε την όρεξή σας να γυμνάζεστε διαβάστε άρθρα ή βιβλία που έχουν σχέση με την υγεία και το  fitness. Σας βοηθούν να ανακαλύψετε πάντα κάτι νέο και θα επανέλθετε στην προπόνηση με ανανεωμένη διάθεση

Κοιμηθείτε

Η κούραση και η αϋπνία  μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα, την ορμόνη του στρες. Ορίστε μία ώρα που θα πηγαίνετε στο κρεβάτι και σεβαστείτε την.

Βάλτε στην τσάντα σας φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και άλλα υγιεινά σνακς

Advertisement

Να τα παίρνετε μαζί σας όπου και αν πηγαίνετε και να τα τρώτε κάθε φορά που πεινάτε. Θα γλιτώνετε χρήματα και θα τρώτε καλύτερα.

Αφιερώστε 5 – 10 λεπτά κάθε μέρα στον εαυτό σας

Τις πιο δύσκολες μέρες είναι αρκετό να αφιερώσετε πέντε λεπτά για να απομονωθείτε,  να αναδιοργανωθείτε και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Ψάξτε τα, οργανώστε τις σκέψεις σας κάνοντας έναν μεγάλο περίπατο γύρω από το σπίτι σας.

πηγη: koolnews

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement