Wimbledon: «Κόφτης» σε «αποκαλυπτικά» φορέματα

Advertisement

Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια οι τενίστες που αγωνίζονται στο τουρνουά του Wimbledon να φορούν λευκές εμφανίσεις, τηρώντας την παράδοση και τον «κώδικα ντυσίματος» των διοργανωτών, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται πως προέκυψε ένα άλλο ζήτημα, σε ό,τι αφορά την ενδυμασία των αθλητών.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του φετινού τουρνουά, οι αθλήτριες οι οποίες είχαν επιλέξει ένα συγκεκριμένο φόρεμα κλήθηκαν να το επιστρέψουν στην εταιρεία ένδυσης Nike για ορισμένες «προσαρμογές», επειδή κρίθηκε ότι το ρούχο «δεν καλύπτει αρκετά το δέρμα», σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, που επικαλείται έγγραφο το οποίο εστάλη στις συμμετέχουσες στο Wimbledon.

Αφορμή για την ανάκληση του ρούχου, κατά τη Daily Mail, δεν στάθηκε κάποια απαγόρευση από την πλευρά των διοργανωτών, αλλά τα παράπονα ορισμένων αθλητριών ότι το φόρεμα ήταν υπερβολικά κοντό.

Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι διοργανωτές είχαν ανάψει «πράσινο φως» για το εν λόγω φόρεμα, καθώς είναι ολόλευκο, τηρώντας τους κανόνες σε ό,τι αφορά το χρώμα.

Ωστόσο, ορισμένα δημοσιεύματα εμφανίζουν την εταιρεία να έχει δεχτεί συστάσεις από τους διοργανωτές του πιο ιστορικού τουρνουά «Grand Slam».

Βάσει του «ενδυματολογικού κώδικα», οι τενίστες και οι τενίστριες που αγωνίζονται στο Wimbledon οφείλουν να επιλέγουν λευκά ρούχα, κάλτσες, παπούτσια και κάλτσες, ενώ επιτρέπονται μόνο ορισμένες διακριτικές «πινελιές» άλλων χρωμάτων, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ορατές.

Advertisement

πηγη: naftemporiki

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement