Αμερικανοί βρήκαν νέο παράνομο λογισμικό σε κινητήρες της VW και της Audi

Advertisement

Οι αρχές των ΗΠΑ βρήκαν τρία μη εγκεκριμένα προγράμματα λογισμικού σε κινητήρες diesel 3,0 λίτρων σε μοντέλα της Volkswagen και της Audi, σύμφωνα με την γερμανική Bild am Sonntag.

Το λογισμικό επέτρεπε στους υπερτροφοδοτούμενος κινητήρες TDI των Audi Q7, Porsche Cayenne και VW Touareg, να κλείσει τα συστήματα ελέγχου των εκπομπών μετά από περίπου 22 λεπτά, 2 λεπτά περισσότερα από όσα συνήθως απαιτούνται από τους επίσημους μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των εκπομπών ρύπων.

Πρόκειται για διαφορετικό λογισμικό από αυτό των 85.000 3,0-λίτρων αυτοκινήτων της Audi, της Porsche και της VW, για την οποία το VW Group και οι Αμερικανικές αρχές, ακόμη δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Advertisement

Υπεύθυνοι της Audi θα δώσουν εξηγήσεις στις αμερικάνικες περιβαλλοντικές αρχές στις 10 του μηνός και η “καμπάνα” νέου χρηματικού προστίμου φαντάζει λογική. Εκπρόσωπος της Audi αλλά και της EPA αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Στις σχετικές ειδήσεις, το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το οποίο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της VW κατέχοντας περίπου το 20%, δεν έχει στα σχέδιά του να προχωρήσει σε μήνυση κατά της VW, όπως έκανε πρόσφατα η Βαυαρία.

Σύμφωνα με την Welt am Sonntag, που επικαλείται δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού κρατιδίου, η Κάτω Σαξονία δεν θα μπλέξει σε δικαστική διαμάχη με την VW, ζητώντας από αυτή χρηματικές αποζημιώσεις, λόγω του Dieselgate.

πηγη: autoblog

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement