Εξαγορά-μαμούθ για 86 δισ. δολάρια

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ HBO ΚΑΙ CNN

Advertisement

Σε εξαγορά-μαμούθ της Time Warner, μιας εταιρίας που «υπογράφει» τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το Game of Thrones και ελέγχει τον όμιλο CNN, προχωρά ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών AT&T, ένα deal που αναμένεται να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο στις ΗΠΑ.

Η εταιρία AT&T ανακοίνωσε ότι η Time Warner  θα περάσει στα χέρα της για το αντίτιμο των 86 δισ. δολαρίων, δηλαδή 79 δισ. ευρώ

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια το Σάββατο και τώρα η συμφωνία θα εγκριθεί από τους ρυθμιστές.

Advertisement

Αναλυτές του χώρου αναφέρουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο deal της χρονιάς και «αντικατοπτρίζει» την επιθυμία της εταιρίας τηλεπικοινωνιών να έχει στη διάθεσή του περισσότερο τηλεοπτικό αλλά και άλλο υλικό για να προσελκύσει διαδικτυακούς πελάτες.

Σε περίπτωση που οι ρυθμιστικές αρχές ανάψουν το «πράσινο φως», τότε η AT&T θα αποκτήσει τον έλεγχο του CNN, του τηλεοπτικού δικτύου HBO καθώς και το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros.

O διευθύνων σύμβουλους της AT&T Ράνταλ Στέφενσον εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ελεγκτικές αρχές δεν θα μπλοκάρουν την συγχώνευση.

Advertisement

Μάλιστα, έκανε λόγο για τον «τέλειο γάμο» δύο εταιριών με ατού που αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια.

«Μπορούν να οδηγήσουν μια νέα προσέγγιση του πώς οι βιομηχανίες των media και των επικοινωνιών εργάζονται για τους καταναλωτές, τους δημιουργούς περιεχομένου και τους διαφημιστές» δήλωσε ο ίδιος.

Παρόλα αυτά, οι αμερικανικές αρχές αναμένεται να περάσουν τη συμφωνία από… κόσκινο, καθώς η AT&T είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ.

πηγη: ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement