Αυτό είναι το ταχύτερο φορτηγό στον κόσμο! (video)

Ο “Σιδερένιος Ιππότης” της Volvo δεν προλαβαίνει να μετρά παγκόσμια ρεκόρ!

Advertisement

H Volvo αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στο χώρο των βαρέων οχημάτων. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει επιδοθεί στην κατασκευή φορτηγών υψηλών επιδόσεων που δεν προλαβαίνουν να καταρρίπτουν ρεκόρ!

Ο “Iron Knight”, όπως ονόμασε η εταιρεία αυτή την πιο πρόσφταη «εξωτική» κατασκευή της, ζυγίζει 4,5 τόνους και χρησιμοποιεί την ίδια μετάδοση που εφοδιάζει και το Volvo FH. Ο κινητήρας, αντιθέτως, έχει πάρει τόσα… αναβολικά που τον μετέτρεψαν σε… εργοστάσιο παραγωγής ιπποδύναμης και ροπής. Συγκεκριμένα, οι βελτιώσεις που έχει δεχθεί έχουν εκτινάξει την ιπποδύναμη στους 2.400 hp με την τιμή της ροπής να είναι εξωπραγματική φτάνοντας τα 6.000Nm!

Εφοδιασμένο με ενισχυμένα ελαστικά που κατασκεύασε ειδικά για την περίσταση η Goodyear, το επιβλητικό φορτηγό της Volvo πέτυχε σε πίστα στη Σουηδία δύο παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας για αυτού του είδους τα οχήματα κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου φορτηγού στον κόσμο.

Advertisement

Το πρώτο ήταν στα 0-1000 μέτρα από στάση, με το φοετηγό της Volvo να καλύπτει τη διαδρομή σε 21,29 δευτερόλεπτα έχοντας ταχύτητα εξόδου 169.09 km/h και το δεύτερο στα 0-500 μέτρα από στάση όπου χρειάστηκε 13.71 δευτερόλεπτα για να καλύψει τη διαδρομή επιτυγχάνοντας ταχύτητα εξόδου 131.29 km/h.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των ρεκόρ, ο “Iron Knight” ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 276 km/h!

“Με τόση δύναμη και ροπή, η διαβεβαίωση πως το 4,5 τόνων φορτηγό θα παραμείνει στην πίστα με ταχύτητα κοντά στα 280 km/h αποτέλεσε μια αληθινή πρόκληση για αυτά τα ελαστικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Laurent Colantonio, της Goodyear Europe, Middle East and Africa.

Advertisement

Στο τιμόνι του “Ιππότη” βρέθηκε ο 65χρονος Σουηδός Boije Ovebrink, ένας πολύ έμπειρος οδηγός που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των αυτοκινήτων και των φορτηγών εδώ και 30 χρόνια έχοντας σπάσει, μάλιστα, πέντε ρεκόρ ταχύτητας…

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement