Τα Pampers περιέχουν μικρά ίχνη καρκινικών ουσιών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Advertisement

Τα Pampers – ο ηγέτης της αγοράς στις πάνες σε πολλές χώρες του κόσμου- περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που συνδέονται με διάφορους τύπους καρκίνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την γαλλική Ένωση Υγείας Asef.

Τα καρκινογενή έχουν συνδεθεί με καρκίνο του δέρματος, του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης, του ήπατος και του στομάχου.

Αυτές οι δυνητικά επιβλαβείς ενώσεις στις πάνες βρέθηκαν στις χημικές ουσίες για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος των μωρών και αποτρέπουν τους ερεθισμούς, ειδικά στη βαζελίνη, που βρίσκεται συνήθως στα προϊόντα φροντίδας για τις ενυδατικές της ιδιότητες.

Advertisement

Ωστόσο, ανάλογα με το πού και το πώς έχει τελειοποιηθεί, η βαζελίνη μπορεί να είναι μολυσμένη από τοξικές χημικές ουσίες που ονομάζονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH).

Αυτές οι καρκινικές ενώσεις βρέθηκαν στις πάνες και «έρχονται σε επαφή με τα ιδιαίτερα μέρη των παιδιών μας τουλάχιστον 23 ώρες την ημέρα» δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien, ο Ludivine Ferrer, επικεφαλής της Asef.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι βρέθηκαν μόνο εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα αυτών των υδρογονανθράκων στις πάνες, κάτω από το 0,2 mg / kg που επιτρέπεται νομίμως στην ΕΕ, αλλά οι συντάκτες της μελέτης ισχυρίζονται πως αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Advertisement

«Ενώ είναι νόμιμο να υπάρχουν μικροσκοπικά ίχνη στις πάνες, από ηθικής πλευράς είναι τεράστιο το θέμα» δήλωσε ο Ferrer στην εφημερίδα.

Ο Ferrer υποψιάζεται πως μπορεί να υπάρχουν μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι για τα παιδιά που φορούν τις πάνες, προσθέτοντας πως αν τα αποτελέσματα ήταν άμεσα «οι κατασκευαστές θα είχαν αλλάξει τις μεθόδους κατασκευής τους εδώ και πολύ καιρό».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την γαλλική οικολογική εταιρεία παιδικών προϊόντων «Love and Green».

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement