Η Google σε παρακολουθεί ακόμη περισσότερο

Advertisement

Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, η Google έκανε μια μεγάλη αλλαγή.

Οι υπηρεσίες της θα μπορούν πλέον να διαμορφώνουν ένα πολύ πιο ακριβές προφίλ για το χρήστη, επεξεργαζόμενες πολύ περισσότερες πληροφορίες από ότι μέχρι σήμερα.

Αυτό προφανώς δε σημαίνει ότι θα παραβιάζεται το προσωπικό σου απόρρητο με παράνομο τρόπο (δηλαδή με στοιχεία ταυτότητας ή επικοινωνίας), αλλά θα συγκεντρώνονται περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την online δραστηριότητά σου, για να σου δείχνει η DoubleClick (η διαφημιστική υπηρεσία της Google) διαφημίσεις επιλεγμένες βάσει των προσωπικών σου πληροφοριών.

Advertisement

Τέτοιες πληροφορίες μπορεί να είναι το ιστορικό του πλοηγού σου, οι εφαρμογές που κατεβάζεις από το Play Store ή η δραστηριότητά σου στην Android συσκευή σου, οι αναζητήσεις στο Google Search και άλλα.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα περίφημα cookies, με τη διαφορά ότι αυτά δεν αποθηκεύονται μόνο τοπικά, αλλά και στους servers της εταιρείας.

Πώς να το απενεργοποιήσεις

Αφορά χρήστες Google Chrome ή/και Android συσκευών που έχουν Google Account

Advertisement

•Πήγαινε στο «Ο λογαριασμός μου» και μετά «Η δραστηριότητά μου».

•Κάνε κλικ στο «Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας».

•Ξετίκαρε το κουτάκι που λέει: «Συμπερίληψη του ιστορικού περιήγησης στο Chrome και της δραστηριότητας από ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες Google».

•Επιβεβαίωσε την επιλογή σου στο παράθυρο που θα βγει, πατώντας «Παύση».

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement