Αυτή είναι η Alfa Romeo Stelvio, το πρώτο SUV της εταιρίας [εικόνες]

Advertisement

Επιτέλους, η Alfa Romeo μόλις παρουσίασε το πολυαναμενόμενο SUV της, λίγες ώρες πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση του Los Angeles.

Η Stelvio, το πρώτο SUV της ιταλικής εταιρίας βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio που φορά και η Giulia, ενώ χρησιμοποιεί και τα μηχανικά σύνολα της τελευταίας.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Cassino κοντά στη Ρώμη -στο ίδιο που κατασκευάζεται και η Giulia– και σχεδιαστικά διαφέρει ελαφρώς από την Giulia, έχοντας όμως εμφανή κοινά στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας.

Advertisement

Πίσω υπάρχει ένα έντονα κεκλιμένο πίσω τελείωμα της οροφής, με την Quadrifoglio έκδοση, που θα σταθεί απέναντι στα BMW X3 M, Jaguar F-Pace SVR και Mercedes-AMG GLC63, να διαθέτει αεραγωγούς στο καπό.

Μηχανικά δεν υπάρχουν εκπλήξεις, και ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες υπάρχουν τα τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου 2.0 και 2.2 λίτρων της Giulia, ενώ αργότερα θα προστεθεί και ένας νέος 3.0-λιτρος V6 diesel με αλουμινένιο μπλοκ και όχι από χυτοσίδηρο όπως ο σημερινός της Maserati, ενώ στη κορυφή θα βρίσκεται ο V6 twin-turbo κινητήρα των 2,9-λίτρων στην έκδοση Quadrifoglio, με τα 510 άλογα και 600 Nm ροπής, επιταχύνοντας την Stelvio από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτ., με την τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 285 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την Stelvio Quadrifoglio να έχει σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση, μεγάλα φρένα, μεγάλες ζάντες και στον πρόσθετο εξοπλισμό της συναντάμε Recaro καθίσματα από carbon, Brembo carbon-κεραμικά φρένα και ηχοσύστημα Harman Kardon απόδοσης 900 Watt με 14 ηχεία.

Advertisement

Η βασική έκδοση της Stelvio φορά έναν turbo 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 280 ίππων, έχοντας τελική ταχύτητα 231 χλμ/ώρα.

Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν ζάντες αλουμίνου 18″, ενώ στον πρόσθετο συναντάμε ζάντες 19″, ξύλινα διακοσμητικά, οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 8,8″ (6,5″ στον βασικό εξοπλισμό) και άλλα πολλά.

Η παραγωγή της Alfa Romeo Stelvio θα ξεκινήσει προς το τέλος του έτους, με την κυκλοφορία της να ξεκινά από τα μέσα του επόμενου χρόνου.

Advertisement

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement