Ο Πάολο Σορεντίνο βάζει τη βιογραφία του Μπερλουσκόνι στο ράφι

Advertisement

Ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το φεστιβάλ της Βενετίας την επόμενη ταινία του, μια βιογραφία που θα επικεντρώνεται σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα του πολιτικού χώρου της Ιταλίας.

Ο λόγος, για τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που βρέθηκε στην διακυβέρνηση της χώρας για 9 συνολικά χρόνια κι έπειτα από την παραίτησή του το 2011 καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σορεντίνο βρέθηκε στη Βενετία για την πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς που σκηνοθετεί με τίτλο «The Young Pope» και πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λόου και Νταϊάν Κίτον, η οποία αποτελεί έναν από τους λόγους που αναγκάζεται να εγκαταλείψει προσωρινά τα σχέδιά του για την βιογραφία του Μπερλουσκόνι.

Advertisement

Αυτό το διάστημα λοιπόν, θα επικεντρωθεί στο σενάριο της δεύτερης σεζόν του «Young Pope» και μόνο όταν τελειώσει θα στρέψει πάλι την προσοχή του, στο επόμενο κινηματογραφικό του πρότζεκτ.

«Ήθελα να γράψω ένα σενάριο για τον Μπερλουσκόνι, αλλά αυτή είναι μια περίπλοκη ιστορία και δεν είναι πάντοτε δυνατόν να κάνεις το φιλμ που θέλεις να κάνεις», συμπληρώνει σε συνέντευξή του ο ναπολιτάνος σκηνοθέτης, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο θολό τοπίο, σχετικά με την εξέλιξη της βιογραφίας.

Τα πάντα γίνονται ξεκάθαρα όμως, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σορεντίνο διατηρεί στενή συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Medusa, ιδιοκτησίας του Μπερλουσκόνι, που έχει χρηματοδοτήσει τις ταινίες «Νιότη» και «Η Τέλεια Ομορφιά», η οποία μάλιστα προσφάτως εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν είναι ενήμερη για την επερχόμενη βιογραφία και ότι δεν θα συμμετέχει σ`αυτό το πρότζεκτ.

Advertisement

Καλό θα ήταν λοιπόν, να αναζητήσει κανείς εκεί τους λόγους που η βιογραφία μπαίνει στο ράφι και όχι στην επικέντρωση του σκηνοθέτη στην τηλεοπτική του σειρά, παρόλο που κι αυτή, ομολογουμένως απαιτεί πολλή δουλειά.

πηγη:cine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement